MS mladých drezurních koní ve Verdenu - aktualizace

Jak jsem se již zmiňovala, bude MS mladých drezurních koní ve Verdenu přenášeno živě na ClipMyHorse (a také na FEI TV, ale tam je nutné se zaregistrovat a zaplatit i pro sledování přímých přenosů). Na ClipMyHorse nyní naleznete i časový program (odkaz zde). Představí se nám 84 pětiletých a šestiletých drezurních koní z celého světa, přičemž 42 % z nich se narodilo v Německu.
Nejvíce potomků (sedm) zde má desetiletý hřebec Blue Hors Hotline (Hofrat - De Niro). Dalším hřebcem s nejvyšším počtem potomků je Sir Donnerhall I (Sandro Hit - Donnerhall), otec loňského vítěze mezi pětiletými Sa Coeur (z klisny Levantine po Don Davidoff). Čtyři startující potomky mají hned tři hřebci: Vivaldi (Krack C - Jazz), Blue Hors Zack (Rousseau - Jazz) a Dimaggio (Don Primero - World Cup I). Z Donnerhallovy linie pochází hned 21 otců a další nejsilněji zastoupená linie je ta Sandro Hitova
Připomeňme si, že z Donnerhallovy linie u nás působí hned 3 hřebci Dantes (Davignon - Cardinal xx), Don Aparte (Don Pikado - Cartier) a Diamante (Treliver Decanter - Souvereign Prince, vnuk Dimaggia). 

Středa 7.8.2013
Ve středu nás čeká jediný program, a to Herwart von der Decken-Schau, kde se představí 65 tříletých hannoverských klisen a 9 rodin klisen. Prestižní soutěž rodin se koná pouze jednou za 4 roky a je chovateli vysoce ceněna. 
Časový rozpis:
10:00 Skok ve volnosti (skokové klisny)
11:00 Posuzování rodin
11:30 Předvedení skokových klisen 1. lot (č. 1 - 9)
11:55 Předvedení skokových klisen 2. lot (č. 10-17)
12:20 Vyhlášení skokových klisen
12:40 Předvedení a vyhlášení rodin
13:30 Předvedení polokrevných klisen (č. 18-24)
13:50 Vyhlášení polokrevných klisen
14:10 Předvedení drezurních klisen 1. lot (č. 25-34)
14:55 Předvedení drezurních klisen 2. lot (č. 35-44)
15:40 Předvedení drezurních klisen 3. lot (č. 45-54)
16:25 Předvedení drezurních klisen 4. lot (č. 55-65)
17:15 Vyhášení drezurních klisen
Kolekce skokových klisen - odkaz zde
Kolekce polokrevných klisen - odkaz zde (všechny po Lauries Crusador xx)
Kolekce drezurních klisen - odkaz zde (zde stojí za zmínku např. dcery hřebce Goldfever II, který je úspěšným drezurním koněm, ale mnohem slavnější je jeho pravý bratr Goldfever I- mezinárodně úspěšný skokan)
Kolekce rodin klisen - odkaz zde (mohla by Vás zaujmout rodina klisny Heidemärchen po Heraldik xx)

Čtvrtek 8.8.2013
Od 9 hod. nás čeká kvalifikace pro 5leté drezurní koně, kde startuje také naše Eva Jančaříková a Sir Boss (Sir Donnerhall I - Fabriano). Startky zatím nejsou známy, doplním je hned jak budou.

Dantes (foto Hladíková Petra)

Diamante
Poznámka: Doufám, že se mezi Vámi najdou tací, kteří budou sledovat i výše zmíněné klisny. Bylo by skvělé porovnávat si názory na ně (a procvičit "oko"). Třeba v diskuzi na Equichannelu ;-)

Zdroj: Hannoveraner Verband/Verden Turnier/WBFSH

Komentáře

Oblíbené příspěvky