ME Herning 2013 - který parkurový tým si odnese zlato? Odpověď: Velká Británie :-)

Od 18 hodin se jede P.S.I. FEI ME v parkurovém skákání - finále soutěže družstev a další část soutěže jednotlivců (plánek parkuru zde). Náš Aleš Opatrný zajel se Zidande P (For Pleasure - Galoubet A) svou jízdu naprosto úžasně. Čistý parkur, který zatížil pouze 1 tr. b. za čas už jsme nejspíš nikdo nečekal. O to více je to důvod k oslavám a gratulaci. Skvělý výkon na obtížném parkuru!
Aktualizace 20:30 - zlato má Velká Británie!

Čistý parkur zatím předvádí více dvojic a tak je opět rozehrána bitva o nervy a především o cenné kovy, kdo nakonec vyhraje? Nejlépe našlápnuto mají Britové, kde opět čistou jízdou zazářili Ben Maher a Cella. Čistě jel i William Funnel s Billy Congo, Michael Whitaker s Vikingem za 5 tr. b. a na Scotta Brashe s Hello Sanctos se čeká. Na druhém místě je zatím Francie, kde čistě jeli Patrice Deleveau s Orient Express HDC i Roger Yves Bost a rozhodovat bude Kevin Staut. Německo se zatím drží na bronzové pozici, a to díky čistým jízdám Daniela Deussera s Cornet d'Amour, Christiana Ahlmanna s Codex One i Ludgera Beerbauma s Chiarou. Carsten-Otto Nagel s jindy úžasnou Corradinou dnes měli smůlu a na kontě mají 5 tr. b. Čtvrté je Švédsko se 3 čistými parkury.
Jak to nakonec dopadne? :-)

Aktualizace 20:30
Během chvilky se mnohé změnilo, ale zlatou pozici si udrželi Britové! Druhé je Německo a třetí Švédsko. Ale bylo to opět těsné, posuďte sami: 
  1. Velká Británie - 12,18 tr.b.
  2. Německo - 12,77 tr.b.
  3. Švédsko - 13,44 tr.b.
  4. Francie - 15,13 tr.b.
  5. Švýcarsko - 17,45 tr.b.
Kompletní výsledky zde.

Jestli budou takto napínavé i finálové soutěže jednotlivců (drezurní i skokové) bude to jednoznačně jedna z nejnapínavějších událostí letošní sezóny :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky