ME Herning 2013 - zlatý drezurní den pro Německo

Německo slaví! Po dlouhých osmi letech má zlatou medaili z Mistrovství Evropy v soutěži týmů a tahle byla opravdu tvrdě vybojovaná. 

Třetí německá jezdkyně Kristina Sprehe, jejímž čtyřnohým partnerem byl plemenný hřebec Desperados (De Niro - Wolkenstein II), nesplnila očekávání a zajela úlohu za 75,061 %. Všem bylo jasné, že pokud nebude H. Langehanenberg s Damonem Hillem vynikající, zlato Německu opět unikne a radovat se budou Nizozemci. 
Helen Langehanenberg s plemenným hřebcem Damon Hillem (Donnerhall - Rubinstein I) jsou tak pro německé fanoušky (a nejen pro ně) hrdiny dnešního dne, neboť si udrželi pevné nervy a zajeli vynikající jízdu. 84,377 %, to je číslo, které Německu zajistilo zlato. Damon Hill opět předvedl, že právem patří k drezurní špičce a také oblíbeným plemenným hřebcům (viz. jeho potomstvo na BCH a MS mladých koní ve Verdenu). Jak se vyjádřila Helen Langehanenberg, už na opracovišti z něj bylo cítit, že ví o co jde a dnes bojoval za Německo. Nakonec tekly slzy štěstí a Německo se může radovat ze zlaté medaile v soutěži týmů (o tom, že budou bojovat o tento cenný kov i v soutěži jednotlivců ani nemusím připomínat). Velká Británie sice má dvojici snů, tedy Charlotte Dujardin a Valegra, jejichž jízdy musí člověka zahřát u srdce a je vidět, že přesně takovou drezuru, jakou tito dva předvádí, chtějí vidět i diváci, přesto to dnes na víc než bronz nestačilo. Vždyť jediným jezdcem, který pro britský tým získal více než 80 % byla právě Dujardin (85,942% - nádherná jízda, která by snesla i vyšší hodnocení). Nejhorší výkon celé soutěže podal původně náhradník britského týmu, Gareth Hughes jedoucí na klisně Dv Stekjers Nadonna, který úlohu zajel za pouhých 60,866%. Přestože výkonů v rozmezí 60 - 70 % bylo vidět celkem dost, může být Hughes jen vděčný svým kolegům za medaily. Na druhém místě skončili Nizozemci, kteří podali stabilní výkony, přičemž Edward Gal a Adelinde Cornelissen jistili medailovou pozici výkony kolem 80 % a cuchali tak až do konce nervy německým fanouškům a hlavně jezdkyním. 

Mimochodem víte jak perfektně umí drezurní fanoušci počítat? Během chvilky se vědělo, kolik musí které týmy (jezdci/jezdkyně) zajet, aby byla ta či ona medaile jistá. Dnes to bylo opravdu napínavé!

Jízdy Charlotte Dujardin s Valegrem a Helen Langehanenberg si díky YouTube můžeme vychutnat všichni (odkaz na jízdu Charlotte Dujardin zde a Helen Langehanenberg zde).

Pořadí soutěže týmů:
  1. Německo - 234,651: Fabienne Lütkemeier a D'Agostino, Isabell Werth a Don Johnson FRH, Kristina Sprehe a Desperados FRH a Helen Langehanenberg a Damon Hill NRW
  2. Nizozemsko - 233,967: Danielle Heijkoop a Kingsley Siro, Hans Peter Minderhoud a Glock's Romanov, Edward Gal a Glock's Undercover a Adelinde Cornelissen a Jerich Parzival
  3. Velká Británie - 233,540: Gareth Hughes a Dv Stenkjers Nadonna, Michael Eilberg a Half Moon Delphi, Carl Hester a Uthopa a Charlotte Dujardin a Valegro
  4. Dánsko
  5. Švédsko
  6. Rakousko
  7. Belgie
  8. Francie
  9. Švýcarsko
  10. Finsko
  11. Portugalsko
  12. Itálie
  13. Norsko
  14. Lucembursko
Pořadí jednotlivců
  1. Charlotte Dujardin (Velká Británie) - Valegro (Negro - Gerschwin) - 85,942%
  2. Helen Langehanenberg (Německo) - Damon Hill NRW (Donnerhall - Rubinstein I) - 84,377%
  3. Edward Gal (Nizozemsko) - Glock's Undercover (Ferro - Donnerhall) - 81,763%
  4. Adelinde Cornelissen (Nizozemsko) - Jerich Parzival (Jazz - Ulft) - 80,851%
  5. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein (Dánsko) - Digby (Donnerhall - Sandro) - 76,003%
  6. Anna Kasprzak (Dánsko) - Donnperignon (Donnerhall - Mozart II79) - 75,881%
  7. Carl Hester (Velká Británie) - Uthopia (Metall - Inspekteur) - 75,334%
  8. Isabell Werth (Německo) - Don Johnson FRH (Don Frederico - Warkant) - 75,213%
  9. Kristina Sprehe (Německo) - Desperados FRH (De Niro - Wolkenstein II) - 75,061%
  10. Tinne Vilhelmson-Silfven (Švédsko) - Don Auriello (Don Davidoff - White Star) - 75,046%
 
Kompletní výsledky jednotlivců (zde) a týmů (zde). Nezapomeňte na možnost rozkliknout si u jednotlivých dvojic % hodnocení a získat tak přístup k detailnímu hodnocení jízdy!

Poznámka: Za povšimnutí určitě stojí čtyřnozí atleti, kteří za úspěchy svých jezců a států mohou vysokou měrou.Na ty koukneme ale až příště, momentálně s malým miminkem moc nestíhám :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky