Finále skoku ve volnosti 4letých klisen - výsledky

Letošní soutěž skoku ve volnosti 4letých klisen zná svou vítězku. Před pár okamžiky skončilo v Tlumačově finále.
Zde jsou rychlé výsledky:

  1. 53/505 Vinice (o: Corlensky G, m: Venice v/d Dwerse Hagen po Regilio) - 8,63 b. - chov. + maj. Karel Růžička
  2. 74/326 Maja (o: Manillon Rouge, m: Camilla po Campione) - 8,3 b. - chov. ŠCHK-Kubišta s.r.o. a maj. Janatová Kristýna
  3. 9/407 Aynur-ŠK (o: Federweisser, m: Adria po Przedswit Horymír) - 8,08 b. - chov. + maj. Ing.Lenka Šlechtová 
  4. 24/159 Vesna (o: Calanthano, m: Vendula po Libero-33) - 8,04 b. - chov. + maj. Jitka Tichá a Zdeněk Tichý
  5. 30/778 La Panamera-LS (o: Lord Caletto, m: Pamina po Friedenstraum) - 8,0 b. - chov.  Stružinský Libor  a maj. Močičková Sandra
  6. 65/293 Apella (o: Federweisser, m: Koketa po Quoniam-145) - chov. ZS Bruzovice s.r.o.  a maj. Křivková Zdeňka
Nejlépe upravenou klisnou byla vyhlášena klisna 16/825 Aristka (o: Aristo Z, m: Charlotte po Amarillo), jejímž chovatelem a majitelem je Zdeněk Hrnčíř. Aristka se loni umístila na čtvrtém místě ve finále přehlídky 3letých klisen ČT.
Bez zajímavosti jistě není, že vítězná klisna Vinice nenese žádné geny ČT. Jejím otcem je vestfálský hřebec Corlensky B po velmi oblíbeném hřebci Cornet Obolensky a matkou KWPN klisna Venice v/d Dwerse Hagen po Regilio. Vinice se v loňském roce umístila na pátém místě ve finále přehlídky 3letých klisen ve Zduchovicích (odkaz na video zde) a zároveň je vítězkou jihomoravského oblastního kola skoku ve volnosti. Klisna Maja, která se umístila na druhém místě, obsadila stejnou příčku i v oblastním kole v Herouticích. Třetí Aynur-ŠK naopak v Heroutickém kole zvítězila. Čtvrtá Vesna se na stejné pozici umístila i v oblastním kole ve Štěnovickém Borku a pátá La Panamera-LS stejné kolo vyhrála. Také šestá klisna Apella je vítězkou oblastního kola, a to ve Frenštátě a zároveň je vítězkou loňského finále přehlídky 3letých klisen ve Zduchovicích (odkaz na video zde). 
 
Maja (po Manillon Rouge), foto Adriana Klápová
Aynur-ŠK (po Federweisser), foto Adriana Klápová
Vesna (po Calanthano)
La Panamera-LS (po Lord Caletto)

Apella (po Federweisser), foto Adriana Klápová
 
Aristka (po Aristo Z), foto Šárka Votavová

Gratuluji všem zúčastněným a přeji klisnám mnoho úspěchů i v budoucnosti, ať už v chovu nebo sportu. 

Bohužel nemohla na finále nakonec odcestovat fotografka Šárka Votavová, tudíž nemám z finále forografie pro článek. Proto bych Vás ráda požádala, pokud fotografie máte, o jejich poskytnutí. Uvítám i fotografie z oblastních kol. Byla bych Vám za ně vděčna jistě nejen já :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky