Finále skoku ve volnosti 4letých klisen bude opět online

Díky EquiTV se v sobotu 29.3. mohou i ti, kteří se nedostanou do Tlumačova, podívat na finále Soutěže skoku ve volnosti 4letých klisen ČT. Jak jsem již zmiňovala, v úterý se konečně objevil seznam finalistek. Přímý přenos začíná v 10 hod. Na akci se chystá i fotografka Šárka Votavová, takže se můžeme těšit na bohatou fotogalerii a chystám i článek.
 
Pavane (o: Cry for Me, m: Perla po Carismo) - foto Šárka Votavová

Ač je celá soutěž bohužel velmi slabě propagovaná (viz. oblastní kola) nepatří k nevýznamným. Klisny umístěné do 3. místa splňují podmínky AP. A ač na tom musí SCHČT ještě trochu zapracovat, vítězství a umístění klisen v této soutěži patří k prestižním! Vždyť kde všude může chovatel své klisny prezentovat a propagovat tak svůj chov a těšit se z úspěchů? Jsou to přehlídky 3letých klisen, skok ve volnosti 4letých klisen a soutěže pro mladé koně neboli KMK, kam už se ale hlásí i klisny jiných plemen než jen ČT. Pak už "jen" klasicky sport nebo šampionát hříbat, kde mohou klisny zazářit v roli matek.

Odkaz na seznam klisen účastnících se finále je zde.

Pokud budete mít Vy sami např. videa nebo informace z této události, o které byste se chtěli podělit (klidně i Vaše dojmy), určitě mi napište (ať už sem do komentářů nebo na e-mail). Vynikající by byla možnost získat fotografie matek kvalifikovaných klisen ;-)

PS: Ano, já vím. Chovatelé CS nemají ani to. Ti mají jen výkonnostní zkoušky klisen a šampionát mladých koní. Smutné (asi by bylo dobré s tím něco udělat), ale o to větší mají chovatelé ČT výhodu, jen ji využít. Za podpory svazu ovšem. V situaci, kdy člověk do poslední chvíle netuší jestli se uskuteční kvalifikační kolo v jeho oblasti a přijde při jeho zrušení o možnost účasti v dalších oblastech (jiná kola již proběhla nebo jsou ve stejný termín, případně příliš daleko) je poněkud neštastná.

Komentáře

  1. doufám že článek vyjde dřív než ten z loňské akce :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky