Sport a Media, s.r.o. a nákup na holštýnském körungu - zamíří do Tlumačova?

Zajímavý nákup na holštýnském körungu. Darcodello (Darco - Clearway - I Love You) byl za 132 000 eur zakoupen slovenskou stájí Sport a Media, s.r.o., jejíž hřebci působí i v ZH Tlumačov. Byl tak druhým nejdražším hřebcem. Mimochodem, matka Darcodella je matkou plemenných hřebců Cascadello I a II.
Tak co vy na něj? Neslušelo by mu to v Tlumačově? Uvažovali byste o něm pro svou klisnu? ;-) 
Video Darcodella a jeho bratrů Cascadella I a II níže.

Komentáře

  1. Super, díky za novinku :-) Uvidíme jsetli hřebeček skončí u Ahlmanna, nebo v Tlumačově :-) Brala bych tu druhou možnost. Potomstvo po Cascadello je poměrně vysoce ceněné.
    P.S. A souhlas holštýnského svazu se zveřejněním videa máte? Není to tak jedoznačné, jak se domníváte. Jedna strana jsou majitelé hřebců, druhá strana jsou fotografové a třetí strana jsou uživatelé. Fotografové by měli zaplatit majiteli hřebců a dostat od nich souhlas, a uživatelé zase zaplatit fotografům a ziskat jejich souhlas. Autorský zákon není tak jednostranný jak se domníváte :-D
    Existuje něco jako je komerční využití a využítí pro svoji potřebu či pro potřebu osvěty :-) Tak se toho tolik nebojte a klidně zveřejňujte více fotek a videí. Samozřejmě, pokud se jedná o fotografa, o kterého znáte, pak se jedná o slušnost se ho zeptat, zda jeho fotky můžete použít, ale také byste se homěla zeptat, zda obdržel souhlas majitele hřebce k jeho fotografování. Mnozí fotografové stojí na hraně zákona, když prodávají materiál, ke kterému nezáskali souhlas. Mimo autorský zákon tu totiž ještě platí Občanský zákoník a od nového roku tzv."koňským paparaziům" ještě trochu přituhne. Kolik fotografů má souhlas majitlů hřebců? Naštěstí už padají první trestní oznámení a jeden nejmenovaný český známý fotograf od soudu odešel s podmínkou.
    JM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odkaz není zločin :)

      anms.

      Vymazat
    2. více méně souhlasím. Nikomu by se nelíbilo, kdyby mu bez jeho souhlasu vyfotili dítě, psa, nebo koně a fotky pak prodávali. Každý fotograf profesionál má většinou souhlas majitele koně či hřebce.

      Vymazat
  2. a zajímavá je taky matka Clearway, která je matkou u nás působícího Conway

    anms

    OdpovědětVymazat
  3. Napíšu to trochu jinak, aby tomu všichni rozuměli. Na hošltýnském korungu jsem byla, ale to je jedno.
    Zakoupený Darcodello je polobratrem německých plemeníků Cascadello I. a II. (hříbata se Cascadello I. letos velmi dobře prodávala). Otcem Darcodella je Darco a matka je Viviana po Clearway. A právě tento hřebec Clearway je pravým bratrem u nás působícího hřebce Conway. Tedy Darcodellův děd je pravým bratrem Conwaye.
    Do Tlumačova by zatím zamířit snad ani neměl, protože mu nebyla udělena prémie a nemůže zatím ještě působit jako plemeník. To bude moci až po absolvování zkoušek výkonnosti. No i když v Tlumačově a ČT jde vlastně všechno.

    OdpovědětVymazat
  4. jen pro upřesnění
    Clearway je po Capitol
    Conway po Caretino

    anms.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky