Heřmánek nakonec řadu plem. hřebců PK KK nerozšíří

Heřmánek (Quick Lauro Z - Div I - Lumen) nerozšíří řadu (řadičku) plem. hřebců v rámci PK koní Kinských. Hřebec neabsolvoval úspěšně výkonnostní zkoušky. Podle všeho nebyl hřebec připraven na terénní (krosovou) část, přestože parkur zvládl dobře.

Komentáře

  1. Kdepak se to dá najít, Marti? Na stránkách svazu?
    K tomuto- dle mého celkem zajímavému hřebci- se mi váže vzpomínka, když jsem jej viděla v inzerci jako hříbě, sice velmi krásné, nicméně za cenu 250.000,- která (nejenom) mně přišla poněkud nadsazená... :)
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. http://sporthorse-data.com/d?z=SPYnP6&d=he%26%23345%3Bm%E1nek&x=23&y=10, bohužel na cross není zvyklý a odrazilo se to v jeho reakcích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako pozorovatel mohu pouze potvrdit, že hřebec absolvoval v jednom dni zkoušky v Sadské zároveň jako klisny a projevil velmi dobrý charakter a ovladatelnost , tuto část absolvoval bez problémů, týž den byl převezen do Lysé, kde měl vykonat terénní část zkoušky, zde však bylo malé prodlení, komisaři teprve hledali vhodnou trasu , která by byla vhodná. Bohužel nutno poznamenat, že po závodišti pobíhali lehce zmateně, vzdálenosti měřili objížděním autem a některé překážky by zasloužily renovaci. Byly zarostlé vysokou trávou, ze které trčely pneumatiky, někdo tam prošlapával terén jako by něco hledal. Myslím si, že by zkoušky měly být připraveny dopředu a né improvizovat až po příjezdu koně. Ani se nedivím, že koník nestihl překonat dráhu v časovém limitu. Doufejme, že do příštích zkoušek bude vše napraveno, protože to bylo velmi neprofesionální .

      Vymazat
    2. souhlasím s popisem "pozorovatele", vše co píše je pravda. Myslím, že tomuto hřebci bylo velmi ublíženo, bohužel opakovat zkoušku dle pravidel již nemůže :( opět Vivat námi zvoleným zástupcům KK, kteří pracují pro NÁS chovatele. Žbluňk, kdy se odrazíme konečně ode dna?

      Vymazat
  3. Já bych věděla, kdy! Ale to jedině soukromě.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to všechno moc smutné. Mám svou první kinskou klisnu a byla jsem 100% rozhodnutá, že udělám maximum pro obnovu tohoto plemene. Pořídíme druhou, budeme sportovat, budou malí žluťásci... jak si vše okolo tohoto pročítám, tak si už tak jistá nejsem.
    Už jenom dotace na VZK, které jsme se 7,8 b vyhráli - 6 tis. Kámoška CS 6,4 b. - 14 tis. Výběr hřebců minimální. A než aby se mi mělo narodit kinské tele, není lepší se přepsat někam jinam a mít hříbata, na kterých se člověk v budoucnu tolik nenadře?

    OdpovědětVymazat
  5. Podle chovatele KK to byl záměrný podraz na Heřmánka.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky