Je Rubicon vraník či tmavý hnědák? Toť otázka

Při celkem běžné diskuzi o barvě hříběte po hřebci Rubicon (Rotspon - Dream of Glory) vyvstala otázka, jaké barvy vlastně Rubicon je.
Pokud nahlédnete do tištěného katalogu hřebců ERC Mnětice, naleznete u Rubicona informaci, že je vraník. Pokud se ovšem podíváte na webové stránky ERC Mnětice, je Rubicon tmavý hnědák. Jako tmavý hnědák je zapsán i v PK CS online. V katalogu hřebců pro Slovensko je ovšem uváděno černý hnědák. Na webových stránkách hřebce je opět informace o "celočerném" koni.

A teď babo nebo spíše genetiko raď. 

Na jednu stranu jsou dohady o barvě hřebce malicherné. Přeci jen, barva je jedna z posledních věcí, které by měly chovatele zajímat (pokud ovšem nechovají tzv. "na barvu", což ale většinou činí chovatelé "žlutých" koní). Na druhou stranu je tu ale podezření na lež, a to velkou. V tištěném katalogu hřebců ERC Mnětice je psán coby vraník, ale na webových stránkách už je jako tmavý hnědák. A to zavání klamáním spotřebitele, tedy chovatelů. Každý přece ví, že vraníci jsou pro 99 % lidí přitažlivější než hnědáci.

Ale možná se pletu, možná se někde na webových stránkách ERC Mnětice objevila informace o chybném údaji v tištěném katalogu. Všiml si jí někdo? 



Komentáře

Oblíbené příspěvky