Uhynul Quick Star

Studforlife.com přinesl v srpnu tohoto roku zprávu o úmrtí 29letého hřebce Quick Star (Galoubet A x Nithard).  

Quick Star si z obou svých rodičů vzal jen to nejlepší: od otce sílu, energii a odvahu, od matky inteligenci, eleganci a techniku. Jeho matka Stella byla sama velmi úspěšným parkurovým koněm (jezdec Nelson Pessoa) a v chovu dala i další kvalitní koně např. Olisco po Jalisco (finalista SP, otec mnoha výborných koní jako je např. Kraque Boom, člen francouzské národní ekipy).  

Quick Star byl nejdůležitějším koněm v kariéře Meredith-Michaels-Beerbaum, neboť právě s ním prorazila na mezinárodní parkurové scéně. Prvního vítězství ve Velké ceně se dočkali v Palm Beach, tehdy byl Quick Star teprve sedmiletý. Tento pouhých 159 cm vysoký hřebec jí následně pomohl s prosazením se v Evropě a společně vyhráli mnoho Velkých cen, např. v Maastrichtu, Mnichově a Mannheimu. Meredith o Quick Starovi řekla, že se jednalo o fenomenálního a impozantního hřebce, který jako by měl pod kopyty pružiny. Sponzor jej však nakonec prodal a tmavý hnědák plemene SF se následně stěhoval k Britovi Nicku Skeltonovi.

Quick Star dosáhl úspěchů nejen na sportovním poli, ale také v chovu. Mnoho jeho potomků je úspěšných v mezinárodním sportu jako např. Orient Express, Quick Study, Vleut a Big Star. Dal také několik uchovaných hřebců jako např. Quinticus, Quebec, Cardinus (všichni Německo), Quincy Z (ex-Omnistar) – Austrálie, Quilot Z a Quick Lauro Z (Belgie), Quick Star CH (Švýcarsko), Qualitative (Dánsko), Quality (Irsko) a Indy Star (Francie). V roce 2002 byla hřebcem Quick Star připuštěna také legendární klisna Ratina Z. Quick Starovo potomstvo je většinou hnědé barvy, charakterní, ochotné k práci a vyniká velkým skokovým nadáním.

U nás je hřebec znám především jako otec plemeníka Quick Lauro Z, který v současnosti působí v Zemském hřebčinci Písek.


Komentáře

Oblíbené příspěvky