Campbel a Marcus Ehning zvítězili ve finále Illbruck-Poresta Youngster Cup 2011

Campbel, osmiletý hřebec po Contendro x Argentan (chovatel: Heinz Saborowski), byl v minulosti v majetku Stáje Mustang, kde působil coby plemenný hřebec. Příležitostí k připouštění moc nedostal a následně byl prodán do Německa, kde nyní sportuje právě pod Marcusem Ehningem a je v majetků manželů Georga Nolte a Maren Schmitt-Nolte, kteří vlastní také vynikající Nolte´s Küchengirl.
Velmi ráda vidím, že se hřebci v zahraničí daří a uvidíme, zda nakonec nebudou čeští chovatelé litovat, že jej nevyužili v době, kdy působil i u nás v ČR.

PS: Nejsem si jistá nakolik se v jeho "nevyužití" neprojevila také opravdu hrozná fotka v katalogu hřebců. Kdo katalog má, nechť jím lehce zalistuje a porovná kvalitu fotek. Ano, zmiňuji kvalitu fotek, a proč? Protože např. Le Patron je "hvězdou" mezi plemeníky Stáje Mustang především díky velmi dobrým propagačním fotkách (přičemž navzdory tomu, že opravdu nejsem jeho fanynkou, musím pochválit tým v zázemí, který na jeho propagaci opravdu udělal kus práce). A Campbel byl oceněn pouze fotkou v zootechnickém postoji. Ptám se, kde je alespoň fotografie nad skokem či fotografie hlavy (která dělá velmi, ale velmi hodně při posílení dobrého dojmu z hřebce)? Ale k čemu by byla fotografie nad skokem plemeníkovi se skokovým původem, že? Nejspíš si mysleli, že by nás nudila...

A ano, odborníci chovatelé, můžete si rvát vlasy či se šklebit, ale bohužel 98 % české chovatelské veřejnosti má coby kritéria výběru hřebce barvu, barvu (ano, schválně ji zmiňuji dvakrát), odznaky a pak se ještě občas tedy zeptají na charakter, aby se nejspíš neřeklo.
A ano, majitelé hřebců, fotky dělají opravdu hodně! Opakujte si to prosím velmi často nahlas ve chvíli, kdy budete připravovat katalog či propagaci svého hřebce/hřebců na internetu. A slyšeli jste už o kouzelné "moci" videa?

Komentáře

Oblíbené příspěvky