Holštýnský körung - zvítězil ryzák

Chovatelé holštýnského teplokrevníka jsou známí tím, že nad ryzáky "ohrnují nos". Ale jak je vidět, i tu barvu jsou ochotni hřebci odpustit pokud umí skákat, a to Cositino opravdu umí. 

Vítězem letošního holštýnského körungu se stal Cositino po Cosido, z matky Libertina po Libertino I x Tin Rocco (kmen 3697). Ryzák, jež se dočkal několik minut trvajícího potlesku ve stoje. Dr. Thomas Nissen, šéf holštýnského chovu řekl, že se jedná o mimořádného koně dokonalého exteriéru s vynikající horní linií a „motorem“ vzadu. Komise ocenila tohoto chodově velmi dobře vybaveného a skvěle skákajícího hřebce 60 body. Tolik bodů na holštýnském körungu dle Nissenových slov ještě žádný hřebec nedostal. Chovatelem tohoto mimořádného hřebce je Hermann Blohm z Kremperheide.



 
Prvním „rezervním“ vítězem se stal Cascadello po Casall, z matky Vivanna po Clearway x I Love You (kmen 4847). Tento hnědák předvedl komisi a divákům vynikající techniku skoku a jak se zdálo i neomezené skokové schopnosti. Navíc disponuje třemi energickými a přesvědčivými základními chody. 



Druhým „rezervním“ vítězem se stal Calido Blue po Calido I, z matky V-Quellbelle po Quidam’s Rubin x Carthago (kmen 504). Hřebec byl perfektně předveden a vodič byl oceněn prémií.
 
Dalšími prémiovanými hřebci byli Baracuda po Baloubet du Rouet, z matky Miss Cosma po Contender x Constant (kmen 7020), chovatele Franka Gillena. Dále Cachassini po Cachas x Cassini I x Cor de la Bryère (kmen 4245) z chovu Hans-Jürgena Bruhna a French Fashion po For Fashion, z matky Hiske po Corleone x Gonzales (kmen 1463) z chovu Ericha Michaelsena.
Ze 70 hřebců jich bylo uchovněno 22 (dva hřebci vypadli v průběhu körungu).
Cascadello po Casall x Clearway I, první „rezervní“ vítěz, se následně stal hvězdou aukce. Po smršti nabídek, mimo jiné i holandských a belgických kupujících, by nakonec prodán za nádherných 600 000 eur do majetku hřebčína Fohlenhof v Hassloch, který je v současné době ve výstavbě. Za žádného holštýnského hřebce ještě nebyla na aukci zaplacena takto vysoká částka. Dobrá zpráva: hřebec bude chovatelům k dispozici ve Šlesvicko-Holštýnsku, kde by měl působit.

Také vítězný hřebec Cositino po Cosido x Libertino I zůstane v Německu. Brazilský kupující jej sice vydražil za 180 000 eur, ale tento nadaný ryzák bude k dispozici v hřebčinci Redefin.

Hlavní a zemský hřebčinec Marbach se může radovat ze dvou nových hřebců, jež byli vydraženi americkými kupujícími: hřebce Crass po Carrico, z matky Ulanda po Chambertin x Carpaccio (kmen 1525) z chovu a majetku Kaie Gerkena, který byl vydražen za 45 000 eur a hřebce Cornet de Lux po Cornet Obolensky, z matky Ordelia po Contender x Cor de la Bryère (kmen 1094) z chovu Mortena a Pii Augustinus, jež byl vydražen za 95 000 eur.

13 v aukci nabízených hřebců dosáhlo průměrné ceny 121 230 eur. 

Nejdražší neuchovněný hřebec Clarcon, byl rozněž po Casall, z matky Valetta po Landos x Cascadeur (kmen 1859). Hřebec byl prodán za 60 000 eur a bude se stěhovat do nového domova v USA. 36 neuchovněných hřebců nabízených v aukci dosáhlo průměrné ceny 21 457 eur.
 
(Zdroj: Holštýnský svaz)

Komentáře

Oblíbené příspěvky