Diamante i v roce 2014?

Podle posledních zákulisních zpráv to vypadá na další rok hřebce Diamante v plemenitbě v ČR. Navzdory avizovanému prodeji hřebec pravděpodobně zůstane v ERC Pardubice-Mnětice a bude tak chovatelům k dispozici i v roce 2014.
Více o tomto hřebci si můžete přečíst v článku Donnerhallova linie v českém chovu: Diamante a Don Aparte na Equichannelu.

Diamante tak nejspíš bude "náhradníkem" za Alasdaira GF, kterého byla jeho majitelka a chovatelka ochotna zapůjčit do ČR.
První sezónu zde byl Diamante hitem pro všechny, kdo chtěli žluté hříbě. Další rok zájem opadl. Uvidíme, jak si povede třetí připouštěcí sezónu...

Hříbata po Diamante, chovatelka Petra Hladíková
Finlandia Goldshine (om: Campbel)
Finlandia Goldshine (om: Campbel)
Finetti (om: Libero-3)
Finetti (om: Libero-3)
Toblerone Kinský (om: Almhirt chlumecký)
Toblerone Kinský (om: Almhirt chlumecký)
Diamante
Diamante

Komentáře

  1. FINNEGAN C Dobrý den stále čekáme na slibovaný článek děkuji Pokorná.

    OdpovědětVymazat
  2. Diamate to je hrozný hřebec nevím co je to napadlo v Měticích v čr je možné vše co plemenářská práce? náká etika v chovu koní, nebo nejsou možnosti pro lepší kvalitu hřebců také je to reklama pro tyto centra negativní tak to vnímám ...

    OdpovědětVymazat
  3. Je velká škoda, že Diamante je meziplemenný kříženec i když s krví Donerhalla. Pokud se má chov KK ubírat správným směrem, tak by se měl takovýchto spojení vyvarovat.Další generace se bude štěpit a ne ustalovat, jak by cílený chov měl. Je velmi lákavé připouštět hřebce, který vždy dává isabely, ale pak už se nemusíme bavit o chovu KK ,ale pouze o žluťácích.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky