Hřebci působící v ČR nově pro sezónu 2012 - Dylano

Je 1.1.2012 a nová sezóna začíná aneb třikrát hurá!
Pojďme se tedy podívat na hřebce, kteří budou v roce 2012 nově působit v ČR. Bohužel ještě všechna jména neznáme, ale mrkněme se na zoubek (nebo spíše na původ) těm, o kterých už víme.
Zajímavostí je např. to, že 4 hřebci českých majitelů absolvovali VZH na Slovensku, a to Dylano (San Antonio x Kennedy) a Crux H (Carthago x Cassini II), oba v majetku pí. Müllerové, Erste (Eseban xx – Heling) a Buster (Ballast x Caramel). Otázku, proč hřebci absolvovali VZH na Slovensku a ne u nás necháme nyní stranou. Prozatím je potvrzeno pouze to, že hřebec Dylano bude působit u Müllerů, uvidíme, jak to bude s třemi dalšími hřebci…

Dylano

San Antonio
Sandro Hit
Sandro Song
Loretta
Alteza
Worldman
Acella
Radaza
Kennedy
Ferro
Zilvester
Ladaza
Wellington
Hadaza
21. prosince 2011 se na webových stránkách ERC Mnětice objevila informace o novém hřebci, který zde bude působit pro rok 2012. Je jím KWPN hřebec Dylano (San Antonio x Kennedy) – úsměvná je chyba v původu hřebce přímo na webu, neboť je tam uvedeno Sant Antonio x Kenedy (ale co, nebuďme puntičkáři, komu z nás se někdy nepovedl nějaký ten překlep, mě se to stává často). Dle informací na webu byl hřebec na jaře dnes již loňského roku importován z Holandska a následně absolvoval 100denní test na Slovensku, kde se umístil na druhém místě. Hodnocení z VZH naleznete zde.
Otcem Dylana je vestfálský valach VDL San Antonio (Sandro Hit x Worldman). Ano, čtete správně. Otcem je valach, neboť byl San Antonio coby hřebec příliš vzrušivý a neklidný, což nebylo v zájmu jeho sportovní kariéry žádoucí, proto se majitel VDL Stud rozhodl hřebce v jeho 8 letech vykastrovat.
 
Dylano je vnukem legendárního hřebce Sandro Hit (Sandro Song x Ramino), kterého snad ani není třeba představovat. Ale kdyby přeci jen někdo netušil: Sandro Hit je vraník exkluzivního exteriréru a velmi kvalitních chodů. V roce 1999 se zvítězil na MS šestiletých drezurních koní, stejně tak i na Spolkovém šampionátu ve Warendorfu. O jeho kvalitách coby plemeníka nemůže být pochyb. Jeho potomstvo patří k aukčním špičkám, je otcem více než 60 uchovněných hřebců (mezi nimi je také mnoho vítězů körungu – např. Stedinger a Soliman de Hus, a také prémiovaných hřebců), více než 120 st. pr. klisen a 11 spolk. šampiónů. Jeho dcera Poetin (z matky po Brentano II) se stala dvojnásobnou vítězkou Spolkového šampionátu (coby tří- a pětiletá), zvítězila taktéž na MS mezi šestiletými drezurními koňmi a postarala se o senzaci, když byla na P.S.I. aukci prodána za neuvěřitelných 2,5 mil. eur. Sandro Hitova matka, klisna Loretta, dala ještě dva úspěšné plemeníky Royal Hit (po Royal Dance) a Diamond Hit (po Don Schufro). Její otec Romino byl vítězem VZH a následně pětinásobným italským mistrem v parkurovém skákání. V Sandro Hitově původu nechybí ani hřebec Welt As, který se proslavil především coby otec olympijského vítěze Bonfire (Anky van Grunsven).
Worldman (Weltmeyer x Grenadier), 171 cm vysoký hannoverský ryzák neměl během své kariéry plemeníka příliš mnoho klisen, proto byl následně vykastrován a využit ve sportu. Jeho málopočetné potomstvo je ovšem ceněno pro velmi kvalitní pohyb vycházející ze zádě a prostorný klus.
Otcem matky je Kennedy (Olympic Ferro x Saluut), elegantní hnědý KWPN hřebec excelentního pohybu.  Kennedy zvítězil mimo jiné v Pavo Cup a je otcem vítěze KWPN körungu, hřebce Uptown a rez. hřebce Playboy.  
Olympic Ferro je stříbrným drezurním medailistou z Olympijských her a otec mnoha mezinárodně úspěšných drezurních koní. 
 

Matka hřebce Kennedy, klisna Zilvester, je velmi ceněnou chovnou klisnou, nejen pro svůj skvělý exteriér a výborný pohyb, ale především pro sportovně úspěšné potomstvo. Hřebec Wellington je synem „hřebce století“ Nimmerdor a matky po plnokrevném Lucky Boy. Tento KWPN hnědák je otcem několika uchovněných hřebců a keur klisen. Je ceněn především pro všestranně nadané potomstvo.

Komentáře

Oblíbené příspěvky