Dormello zpět v chovu

Po úspěšné drezurní kariéře se hřebec Dormello (Dream of Heidelberg x Freiherr) vrací zpět do chovu. Od února tohoto roku bude působit na EU připouštěcí stanici Offenhausen, patřící pod hřebčín Marbach. Dormello zvítězil v roce 1999 na oldenburském körungu, kde byl zakoupen Ludwigem Kathmannem, na jehož stanici hřebců následně působil. V roce 2005 byl Dormello prodán do sportu. V prosinci roku 2011 ukončil Dormello sportovní kariéru, ve které dosáhl mnoha vysokých umístění v Prix St. Georges a Intermédiaire I. Nová majitelka Simone Schütt jej pro letošní rok pronajala právě hřebčínu Marbach. 

Dormello dal během svého dosavadního působení v chovu šest uchovněných hřebců a kolem 120 úspěšných sportovních koní, z nichž někteří již dosáhli T drezurní výkonnosti. Dormello má rovněž potomky úspěšné ve vozatajském sportu.
Nejúspěšnějším Dormellovým synem je hřebec Isabell Werth Der Stern OLD, který je úspěšný na Grand Prix úrovni. Na oldenburském körungu uchovněný Don Bon Jovi získal titul šampióna drezurních koní na Novém Zélandu. Dormello prokazuje své kvality i coby otec matek. Je otcem 12 st. pr. klisen a čtyř klisen oceněných titulem elitní. Čím dál více se objevuje jako otec matek aukčních hříbat, prémiovaných hříbat na výstavách, a také uchovněných hřebců jako např. Floricello (Florencio x Dormello), rezervního vítěze oldenburského körungu v roce 2010.

Zdroj: Hřebčín Marbach

Komentáře

Oblíbené příspěvky