SCHČT nasazuje vysokou laťku a nízké ceny

O tom, že chovatelský svaz je tu pro chovatele a naopak chovatelé tu jsou pro svůj chovatelský svaz, jsem tu psala již mnohokrát. Bez vzájemné spolupráce, pomoci a soudržnosti to prostě nejde. 
Zdá se, že SCHČT skutečně začíná měnit kurz a pro své chovatele pracovat. Loni to byl první svazový hřebec Clin d'Or (více o něm zde) a letos je to drezurní hřebec Despe d'Or, o němž jsem se zmiňovala nedávno.

Aktualizace 17.2.2014
Letáček k níže uvedeným hřebcům nabízeným za zvýhodněných podmínek chovatelům ČT si můžete ve formátu PDF prohlédnout na webových stránkách SCHČT. Jen z Despe d'Or je opět Dark Diamond :-)


Svaz chovatelů českého teplokrevníka ale nejen že se pokouší chovatelům poskytnout vhodné hřebce, nabízí jim je za skutečně více než příznivé ceny:
  • Despe d'Or (Destano - Rohdiamant) - 5000,- Kč
  • Clin d'Or (Clinton I - Landor S) - 5000,- Kč
  • Lantino (Landos - Caretino) - 6000,- Kč
U všech hřebců je nabízena 50% sleva pro členy SCHČT!

Výběr hřebce Despe d'Or je pro chovatele skutečně zajímavý (a podle ohlasů chovatele skutečně láká), konečně je tu hřebec s kvalitním pohybem. Osobně z něj mám radost, proto následující slova nejsou mířena jako kritika vůči tomuto hřebci. 
Strategie svazových hřebců či hřebců zapůjčených svazem je rozhodně dobrá. Strategie mladých, zcela neprověřených hřebců mi až tolik zajímavá nepřijde. Nejenže jsou neprověřeni na poli chovatelském, tedy bez potomstva, ale jako zásadnější je, že nejsou prověřeni pod sedlem, charakterově a jezditelností. Např. většinu z nás nepříjemně překvapilo nepříliš dobré hodnocení svazového hřebce Clina d'Or v 70denním testu (nakolik ho ovlivnilo vysoké nasazení v chovu spojené s přípravou na test vzhledem k věku je otázkou). Chápu, že prověření hřebci jsou dražší a je větší problém je sehnat. Ale varianta alespoň jednoho prověřeného (klidně staršího hřebce - kolem 20 let) a jednoho mladého hřebce by také mohla fungovat. Vzhledem k tomu, že nejsme přiliš velká země a počet klisen tu není enormní by bylo vhodné svazové hřebce střídat řekněme po roce či dvou.
Pokud se podíváme do původů českých klisen, je zahraničními hřebci na co navazovat a chovatelé tak mají skutečně větší možnosti.

Navíc se konečně rozšiřuje spolupráce se zahraničím. Vlajková loď hřebčinec Sprehe, je zdá se ochoten nadále s českou stranou spolupracovat (viz. zájezd na přehlídku hřebců do Verdenu zdarma - již několikátý rok), v minulosti pak byla navázána i spolupráce se ZH Moritzburg (letos bez hřebce v ČR) a ZH Celle (letos Frenchman - Stáj Mustang a pravděpodobně Granturo - ZH Písek). Jen tak dále :-)

Komentáře

  1. Proto možná taky ERC a Mustang zatím otálejí se zveřejněním své nabídky, budou se muset trochu přizpůsobit cenám ZH

    OdpovědětVymazat
  2. Představoval bych si tu Gándí a Grey Top, Caschman. Ryzáci mě neberou máme jich tu jako much. Na můj vkus přeholštýnováno. KWPN nic.S podílem hanoverské krve a folblůd na pozici otce to by bylo kafíčko komentář Tina SOHLASÍM NAPROSTO!!!! TAKOVÍ KWPN hřebec stojí v polsku zvažuji ho je naživo stojí 12 000 tisíc připuštení kousek od Wroclaw jmenuje se Obelisk.http://www.bazakoni.pl/photos/00071164/0000041341_Obelisk.jpg

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.jens-http://landgestuetcelle.de/cms/cache/c5cb3ad04b9eb9c112c4f7ccdd89ba7e.jpgmeyer.com/typo3temp/pics/01d5749899.jpg http://landgestuetcelle.de/cms/cache/f10fa12ac6c58efbf49b33ba21b453fb.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímalo by mě, nakolik jsou info ověřené... na můj dotaz jak v schct tak v Písku nebyli schopní cenu Despe d'Ora potvrdit, ani naznačit, zda mohu připustit CS. Hm.. J.L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak bohužel jedna ruka neví co dělá druhá. Informace jsem čerpala z letáčku SCHČT a naprosto shodný text se objevil v aktuálním únorovém Jezdectví mezi inzercí plem. hřebců. Netuším a nechápu zmatky, které popisujete. Navíc jsem slyšela (ofic. neověřená informace od SCHČT, přestože informace je ze SCHČT) o tom, že Despe d'Or by se měl zpět přejmenovat na Dark Diamond. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Já doufám, že mu jméno zůstane, protože přejmenovávat x-krát hřebce nedává dobrý signál. Navíc SCHČT není jediným majitelem.

      Vymazat
  5. Děkuji. Naposledy jsem mluvil s panem Plačkem, který by podle mě informován měl být. Prý nemohou poskytovat bližší informace, dokud nebude kůň v ČR. Tak jsem zmaten - připouštěcí sezona klepe na dveře, kobyly už vesele říjejí a není možné možné poskytnout informace, ani naznačit. No, ještě chvíli a asi si opět objednáme dodávku z Německa.. Jan L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nyní upřímně zmatena i já :D
      Despe d'Or (či Dark Diamond - podle toho, kdo mu jak říká) je už dávno v Herouticích a tento týden by měl být převezen do ZH Písek.
      Přesné datum netuším. Zkuste zavolat přímo panu Perníčkovi. A určitě nejen já budu ráda, pokud se s námi podělíte o to, co Vám řekl. Takovéto zmatky bych nečekala.

      Vymazat
  6. mně osobně pan Perníček cenu 5000Kč potvrdil, členové 2500Kč.

    OdpovědětVymazat
  7. je to docela komedie - vlastnictví, dražba,...chtělo by to další obsáhlý rozhovor s předsedou :)

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.schct.cz/images/letakclindor.pdf Clind d´Or dokonce jen 4000, zdá se... (Julie Š.)

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den, Dark Diamond není na facebooku a na webu ZH Písek, protože ještě nemá hotové všechny veterinární náležitosti k plemenitbě - nikoli vinou ZH Písek.
    Jakmile bude vše doloženo - potřebná vyšetření- okamžitě se chovatelé potřebných informací dočkají.
    Skvělá stránka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně! Děkuji za informaci. Přišlo mi skutečně zvláštní, že by se ZH Písek nepochlubil hřebcem, o kterého mají chovatelé zájem. Navíc letos ZH Písek skutečně boduje a dodává informace a fotografie - snad tím inspiruje i další ;-)
      Možná by to chtělo alespoň malou zprávičku min. na FB, jelikož někteří chovatelé už zmiňovali, že o tomto hřebci není nikde pořádně ani zmínka (nepočítáme-li letáček SCHČT a nyní i katalog hřebců) a že asi půjdou radši jiným směrem než čekat...

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky