Zajímavé chovné klisny na prodej

Připouštěcí sezóna se blíží a tak mě napadlo založit na Equichannelu diskuzi o zajímavých chovných klisnách, které jsou na prodej (zajímavé svým původem, výkonností, výkonností potomstva nebo rodinou). Co tak slyším ve svém okolí, tak ačkoliv spousta lidí s chovem končí nebo si dává pauzu, je jich i spousta co jsou ochotni kvalitní chovné klisny kupovat. 
Aktualizace 3.2.2014: Gina je úspěšně prodaná, pojďme se podívat na další zajímavou klisnu - Cordalmu.

Cordalma
V inzerci na Equimarket.eu (odkaz na inzerát zde) jsem našla klisnu Cordalmu (Cordalme - Libertino - Contender) z velmi zajímavé rodiny:
Její matka Marthe je sestrou plem. hřebce Claudio’s Son (po Claudio, T parkur), jehož potomstvo vydělalo 101603 eur a dal potomky prověřené v T parkurech i drezuře.  Prabába Oda dala kromě báby Feline i další klisny úspěšné v chovu. Eva Maria (po Constant) je matkou plem. hřebce Chacon (po Contender), Dijana II (po Constant) je také matkou plem. hřebce – Confusion (po Contender), Berolina (po Lenz) je bábou plem. hřebce Barsac (po Barnaul xx), Warthe (po Calypso II) je matkou plem. hřebce Santa Cruz (po Sandro Hit) a prabábou hřebce Carnero (po Carnute) a Unka (po Lagano) je prabábou plem. hřebců - bratrů Cickdown (Candillo) a Quilimbo (Quidam de Revel), stejně jako bratrů Casskeni Z a Casskeni II (oba po Cassini II). Bába Feline je také sestrou plem. hřebce Corian (po Coriolan).
No a praprabába Eva je sestrou plemeníků Landgraf I a II (po Ladykiller xx), které jistě není třeba představovat. Evina sestra Friderica (také po Ladykiller) dala plem. hřebce Fridericus (po Farnese) a další sestra Landgräfin (také po Ladykiller xx, TT parkur - Hugo Simon) je matkou plem. hřebce Cash (po Cor de la Bryere, TT parkur). No a Jenny (sestra Eviny a Landgrafovy matky Warthburg) dala plem. hřebce Alcatraz Son a je bábou plem. hřebce Concept (po Concerto II, TT parkur). 


Gina - prodána :-)
Dnes Vám představím jednu z klisen, která mě zaujala a snad se přidáte i vy (ať už na Equichannelu nebo tady).
Nedávno se v inzerci (odkaz zde) objevila březí hannoverská klisna Gina (Graf Grannus – Argentan). A právě u ní mě rodina zaujala. Takže jak trefně poznamenal můj drahý: „Ještě štěstí, že ji doma vážně nemáme kam dát!“ :-)
Gina (Graf Grannus - Argentan, zdroj: Sporthorse-data.com)

Gina je matkou hannoverského hřebce El Bonito (po Escudo I), který dal 2 T skokany a 12 sportujících potomků vydělalo 4276,- eur. V 70denním testu skončil na celkovém 7. místě (112,60 b./28 hřebců), ve skokové části na 4. místě (119,75) a v drezurní části na 9. místě (105,28 b.). Její dcera Liberty K (po Landor S) pak dosáhla skokové S výkonnosti (výdělek 1008,- eur). Další dcera po Escudo I je chovnou klisnou a matkou několika koní – např. klisny Cora della Verdina (po Contendro I, na prodej) nebo Lucky Della Verdina (po Lucky Boy xx ).

V ČR dala Gina 2 hříbata: klisničku po Calanthano (http://www.stajfischer.cz/cs/novinky/calista.html) a hřebečka po Drosselklang II.

V současné době je Gina březí po Canturino (Canturo – Mytens xx).
Gininým bratrem je plemenný hřebec Parsons Rasputin (po Raphael)  Sestra Charmaine (po Carismo) dosáhla L drezurní výkonnosti, pravý bratr Gilbert taktéž L dr., sestra Wendy (po Wandergesell) L skoky, a další bratr je Santo Stefano Rabin (po Raphael). Bába Wilma (po Wedekind) je pravou sestrou klisny Wellengut, jejímž vnukem je plemenný hřebec Lancado (Landadel – Contender). Další Wilmina sestra Flocke (po Florentiner II) je bábou hřebců Rainmaker I Z a Rainmaker II Z (oba po Rainbow). Další sestra Fliedermädel je praprabábou plemenného hřebce Copyright (Monte Bellini – Espri).

A co Vy? Víte o nějaké zajímavé klisně na prodej? 

Komentáře

  1. nevím proč ale když se oběví na mateřské straně Atletiko nebo Argentajn většinou to není dobrý materiál třeba Chabers,stáj Mustang tato klisna bude 1 velký problém mám zato že byla v majetku pana Fišera a má po ní kobylku po Calantáno tento.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy s Argentanem ani Athleticem na mateřské straně problém nemám. Můj oblíbenec Campbel je z matky po Argentan a podívejte se na něj! S M. Ehningem si vedl naprosto skvěle a je obdivován za svůj styl. Bohužel už je vykastrován a prodán. http://www.sporthorse-data.com/d?i=10479009
      Co přesně se Vám nelíbí na Chambersovi? To by byl dobrý námět k diskuzi ;-)
      Jinak co se týče Giny: Ano, byla pana Fischera a dala u něj kobylku po Calanthano (v textu je odkaz). Nicméně prodej Giny si prý majitel rozmyslel - ačkoliv v inzerátu je cena 20 tis., nakonec se prý rozhodl, že její cena je vyšší (tuším 50 tis.) a klisnu si nechá doma.

      Vymazat
    2. Taky nechápu, co se nelíbí na Chambersovi. Na tohoto hřebce jsem čekala. Doufala jsem, že si letos vyskáče akceleraci, a šup šup už by byl v kobyle. Dobrý pohyb, dobrá voditelnost, skokový projev, ve stájji charakter. Ale bohužel. Musím se Vojty zeptat kampak ho prodal. A jestli je ještě hřebec.

      Vymazat
  2. Tak oprava. Klisna je stále na prodej a cena je 25 tis. Kč. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den mam takovou prozbu dalo by jse zjistit jestli je náký hřebec kde je mateřská strana Argentynus Granus a na pozici otce holštýn jakýkoliv děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. nevím co majitel kobyly zamýšlí, ale tvrdí, že není na prodej, to říká každému zájemci něco jiného?

    OdpovědětVymazat
  5. 11 dní žádný příspěvek :¨((

    OdpovědětVymazat
  6. komu můžeme gratulovat? jak to vypadá, tak jednání s majitelem nebylo jednoduché, sám nevěděl co chce a podával různé informace podle toho jak se ráno probudil.

    OdpovědětVymazat
  7. Klisna je ve Valdštejnské oboře a jednání s prodávajícím velmi korektní.Ono po tom co mi vyprávěl o telefonátech zájemců se nemůžeme divit, že už raději nechtěl prodávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratulace! Ve Valdštejnské oboře dopolní skutečně zajímavé stádo klisen! Držím palce, ať je vše v pořádku a doufám, že se nám zde později pochlubíte i s hříbátkem :-)

      Vymazat
  8. Jak to tak vidím se u nás zřizují penziony pro staré koně s Německa co s odpadem prodáme to Čechům za pár kaček porážka v Německu by vyšla dráž a oni jsou pak s toho neštastný a přehazují si to jako horký brambor těžko krmitelní koně s minimálním využitím a když už s toho něco vypadne a odstavíte to zjistíte že to má cenu stejnou jak hříbě po matce karneol jičinský finance finance a zase finance každý si na to musí přít sám....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k současné krizi na trhu s koňmi jsou k dispozici i zajímavé chovné klisny, které by dříve byly hůře dosažitelné pro většinu chovatelů. A každý má právo vybrat si, na jaké klisně chce chovat: někdo na starší klisně ze zahraničí, někdo na karneolce a někdo na vyřazené plňasce.
      A nezapomeňme, že Vámi zmiňovaný karneol stojí na trakénské (kvalitní - viz Impuls) a sh.-arabské krvi, takže ač ČT výžehem, původem nikoliv :-)
      A chovem koní se skutečně nedá vydělávat, bohužel :-(

      Vymazat
  9. Dobrý den, jen odbočím-Campbel je vykastrovaný? A kam ho prodali? Dost mě to zaskočilo.Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cambel je valach, jezdec Eirin Bruheim, http://nordiclightsfarm.com/

      Vymazat
    2. Cambel je valach, http://nordiclightsfarm.com/

      Vymazat
  10. Dobrý den měla bych možnost zakoupit klisnu otec Acort 2,máma Granus,bába po Argetínus,poradil by mě někdo co by bylo vhodné na této původ připustit kobylka má kvh.164cm děkuji .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atlanta, 1994?

      Vymazat
    2. Dobrý den, mohu se zeptat z jaké matky klisna je? Nejedná se o Xanju Grande, která byla v inzerci? Ohledně vhodného hřebce: to není tak lehké od "stolu". Co od hříběte očekáváte? Jaké má klisna klady a zápory, charakter, exteriér, chody, rodinu atd. Nechci poučovat, jen je tyto věci třeba zohlednit :-)

      Vymazat
  11. Co říkáte na tuto klisnu ? http://www.equimarket.eu/index.php?dbid=31323

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cordalmu zmiňuji nad Ginou::-)
      Zkusím ji viditelněji oddělit od ostatního textu.

      Vymazat
  12. Né né dovoz z Madarska od pana doktora Penzése..

    OdpovědětVymazat
  13. včera dorazili hřebci s Německa do Písku oba :)(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky