Jihoněmecké dny hřebců

Ve dnech 23. – 25. ledna se konají již jedenácté Jihoněmecké dny hřebců, tedy körung a s ním spojená aukce. Kromě výběru nových hřebců do plemenitby se bude v pátek večer konat galavečer, kde budou předvedeni plemenní hřebci již aktivně působící.

Novinkou pro letošní rok je skoková řada pro skok ve volnosti na středové linii. Další novinkou je sobotní lonžování vybraných hřebců, po kterém bude následovat prémiování.
Kompletní kolekce hřebců, kdy je každý hřebec prezentován fotografií a videem, je k vidění zde.
Celkem se jich představí 78. Mezi 42 drezurními hřebci najdeme např. dva syny KWPN hřebce Ampѐre, jehož potomci se čím dál více ocitají v hledáčku chovatelů. Naopak známý drezurní hřebec Totilas prvním ročníkem svých synů představených na körunzích nikterak neoslnil (až na výjimky). Uvidíme, jak si povede jeho syn s kat. č. 42, který má oporu ve velmi zajímavé rodině matky. Za povšimnutí také stojí početné zastoupení hřebců drezurní F linie, která u nás bohužel své uplatnění nenašla, neboť tu její zástupci chybí.
Mezi skokovými hřebci pak najdeme s č. 46 např. syna hřebce Black Jack, který právě kombinací krve významných hřebců současného chovu sportovních koní (Cornet Obolensky a pln. Heraldik) láká nejednoho českého chovatele. Hned 3 synové zastupují plemenného hřebce z hřebčince Moritzburg, Casdorffa (Casall - Contender). I Casdorff se těší zájmu českých chovatelů. Jeho syn s č. 53 by pak mohl zaujmout i milovníky plnokrevných koní, neboť jeho mateřským otcem je plnokrevný hřebec Betel xx (z matky po pln. Časpal). O Betelovi se jistě v budoucnu dočteme v článcích Evy Holubcové. Stejně tak stojí za zmínku i další hřebci: např. č. 66, jehož otcem báby je v ČR svého času maximálně populární hřebec Carismo, nebo hřebec s č. 78, jehož otcem je v Německu působící hřebec Quaid I, který je ale v majetku české Stáje Mustang.
Časový harmonogram
Čtvrtek 23.1.2014
  • 9:00 Předvedení hřebců na ruce na tvrdém povrchu
  • 12:00 Předvedení hřebců ve volnosti (pořadí podle katalogových čísel)
Pátek 24.1.2014
  • 8:30 Skoky ve volnosti (začínají drezurní hřebci, od cca 12:30 skokoví hřebci)
  • 20:00 Galavečer
Sobota 25.1.2014
  • 8:30 lonžování (licencovaní hřebci a hřebci nabízení na prodej)
  • 12:00 prémiování a poslední předvedení hřebců nabízených na prodej
  • 15:00 aukce
Jihoněmecké dny hřebců bude online přenášet ClipMyHorse.TV a nejnovější informace naleznete na www.suedpferde.de.

Komentáře

Oblíbené příspěvky