Jak to letos vidím já?

A jak to vidím já - tedy zatím?
SCHČT a zemské hřebčince skutečně nasadily vysokou laťku, ať už jde o nabídku plem. hřebců nebo ceny ID. Soukromé připouštěcí stanice jako je ERC Pardubice-Mnětice a Stáj Mustang, tak mají skutečnou konkurenci a musí na tyto změny reagovat.

V každém případě jde o změny ve prospěch chovatelů. Čím větší je tu konkurence, tím více musí jednotlivé stanice/hřebčince vybírat kvalitnější hřebce a zlepšovat svou nabídku. Uvidíme jak to bude v následujících letech.
A jak vidím letošní "hity" sezóny? 
Mezi skokovými hřebci dle mého povede trojice Russel - Cardino - Lantino. Lantino vede i po stránce kvalitního pohybu (nejen skoku) a ceny, Cardino prověřeným potomstvem a Russel je skokan par excellence (ač zatím bez výraznějšího potomstva, kdy většina je ještě příliš mladá). Všichni tři pak mají zajímavý původ.
U drezurních hřebců to pak vidím na trojici Sandro Classic - Despe d'Or - Frenchman. Sandro Classic bude jistě lákat zajímavou krví + vítěz BCH, Despe d'Or svým pohybem + původem a Frenchman pak může zaujmout i velmi dobrým skokovým projevem, což nabízí větší univerzálnost.
V každém případě se rozhodně těším na předváděčky hřebců a jsem velmi zvědava na počty klisen, které jednotliví hřebci dostanou. 
Jak to vidíte vy?

Komentáře

  1. Jsem zvědav na cenu Russela, dávky letos stojí 1200€ loni byl za 1500€...

    OdpovědětVymazat
  2. Mohu vědět, kde jsou sehnání tyto informace o Russelovi?
    Díky moc :-)
    Markéta.

    OdpovědětVymazat
  3. Katalog Selle Francais

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky