P.S.I. aukce a rekordní částka 2,31 miliónů



O víkendu 8. a 9. prosince 2012 se konala již 33. P.S.I. aukce, na které jsou tradičně nabízeny kolekce drezurních a skokových koní s vysokými předpoklady do sportu. Aukcí prošli takoví koně jako např. Poetin nebo Lord Sinclair.


Nejdražším koněm se letos stal pětiletý vítěz MS mladých drezurních koní ve Verdenu, Sa Coeur (Sir Donnerhall I – Don Davidoff – Sandro Hit), za něhož zájemce zaplatil neuvěřitelných 2,31 miliónů eur a valach míří do Velké Británie. Druhým nejdražším koněm aukce byl licencovaný černý hřebec Don Noblesse (Dancier – Don Davidoff – Matcho AA), kterého za 1,22 miliónů eur vydražil klient z USA a hřebec bude v příštím roce působit na Deckstation Pape (Německo). Za 800 000 eur byl vydražen třetí nejdražší kůň, a to šestiletá skoková klisna Altesse Gold (Armitage – Landgold – Midas), která má za sebou úspěšnou kvalifikaci na Bundeschampionat. Altesse Gold byla prodána do Švýcarska. Vydražena byla i vítězka MS skokových koní v Lanakenu, sedmiletá klisna Chacciana (Chacco-Blue  - Andiamo Z – Rebel Z), ta byla prodána 770 000 eur.
Celkem bylo vydraženo 45 koní za 15 580 000 eur, z čehož 8,10 miliónů eur bylo utrženo za drezurní koně a 7,48 za koně skokové. Průměrná cena za drezurního koně byla 352 174 eur a za skokového 340 000 eur.

Sa Coeur

 Don Noblesse

Altesse Gold

Chacciana 


Zdroj: www.psi-auktion.de

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky