Noví drezurní hřebci pro příští rok?

Zdá se, že se českým chovatelům drezurních koní blíží lepší časy (relativní to pojem). Nabídka drezurních hřebců by se totiž příští rok měla (možná) rozšířit o hřebce Quäntchen Glück (Quaterback - Kolibri) a vraného hřebce po Gribaldi

Quäntchen Glück zvítězil v roce 2009 mezi drezurními hřebci na körungu v Neustadt/Dosse a následně působil na připouštěcí stanici Krumke. Jedná se o 166 cm vysokého ryzáka narozeného 21.3.2007. Připouštěcí poplatek v Německu byl 400,- eur. Hřebce momentální jezdí Libuše Půlpánová.

Druhým adeptem je na předváděcích dnech stanice ERC Mnětice v boxe nenápadně ukazovaný hřebec po Gribaldi. Na otázku: "A z jaké je matky" se mi za obdivného mručení lidí/chovatelů stojících u boxu dostalo odpovědi, že z holandské (no neposadilo by vás to hned na část těla pro tuto činnost určenou?), tudíž nemohu sdělit plný původ.

V každém případě by tito dva "měli" (podle prozatímních plánů) rozšířit řídké řady drezurních hřebců v ČR. Co vy na ně? ;-)

A protože vkládání videa mi dnes zlobí, tak Quäntchen Glück alespoň v odkazu a níže hřebec ERC Mnětice po Gribaldi:

PS: Více k původům hřebců psát nebudu, přeci jen, o čem bych psala příští rok (tedy pokud budou opravdu připouštět)? :-)

Komentáře

  1. Super, super, jenom by mě zajímalo kolik Quäntchenovi Půlpáni napočítají PGK :D mohl by mít víc jak DAF když je teda zrzavej

    OdpovědětVymazat
  2. Quantchen Gluck bude pripoustet v r. 2013 v ramci PK CS, pro kterou byl licentovan.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky