Zemřel plemenný hřebec Reverend 2

Ve věku 24 let zemřel plemenný hřebec Reverend (Reflektor - Enrico Caruso)
Reverend (foto: Martina Cerhová)
V roce 1993 absolvoval 100denní test, ve kterém skončil 21. z 53 hřebců a získal průměrné hodnocení (100,64 skoková část a 102,77 drezurní část). Následovaly starty v drezurních soutěžích do stupně T. V Německu sportuje/sportovalo 51 jeho potomků, z nichž nejúspěšnější je Richard Löwenherz (om: Akzent I) s vl. výkonností T parkur, ale neztratili se ani další jako např. klisna Rondevous S (om: Sirius) s vl. výkonností S parkur nebo Reverence (po Tremezzo xx) s vl. výkonností S drezura.
Do PKH ČT byl hessenský hřebec Reverend 2 zapsán v roce 2008. V plemenné knize ČT má zapsány pouhé 3 dcery: Fergie (m: 29/314 Pira po Puschkin), Pheebee (m: 29/349 Zaka po Puschkin), obě z chovu Jaroslava Rédla, a Ruby (m: 29/325 Haeven po Dietward-7) z chovu Anity Kletečkové.

Mateřský otec Reverenda, Enrico Caruso je znám především coby otec trakénského elitního hřebce Kostolany, jehož nejvýznamnějším synem byl Gribaldi. A Gribaldiho jistě netřeba představovat, ale přece nemohu nezmínit jména jako Painted Black, Hofrat, Unee nebo Totilas. Tito Gribaldiho synové jsou nejen úspěšnými drezurními koňmi, ale také plemennými hřebci.

Reverend (foto: Martina Cerhová)

Komentáře

  1. Znala jsem ho na stará kolena. Byl to pan hřebec. Zažil si toho za svůj život opravdu hodně.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky