Zítřejší předvýběr hřebců do plemenitby PK CS - alespoň pár informací

Bohužel stále neznáme ofic. seznam hřebců, kteří se mají účastnit zítřejšího předvýběru v Nesměni. Netuším zda je to cílem, přeci jen čím méně diváků, tím méně případné kritiky, nebo něčím jiným, ale každý rok tu opakuji, že výběr hřebců do plemenitby patří k jedněm z vrcholů chovatelova roku. Bylo by tedy od svazu pěkné, kdyby informace poskytoval. Ale u nás to prostě nefunguje :-(
Ale pojďme na ty pracně získané informace, ačkoliv jich je hodně málo.

Objevit by se měli hřebci:
  • Salazar (Sarkozy - Rhodium) - mimochodem bratr bývalého plemenného hřebce Sagitty (po Sandreo)
  • ??? (Phin Phin - Sovereign Prince) - bratr plemenného hřebce Diamante (po Treliver Decanter)
  • hřebec po Radegast
  • hřebec po Casall Ask
  • několik hřebců od pana Hladíka (včetně výše zmíněného Diamantova bratra)
Protože nejsou stále zveřejněny ofic. informace o hřebcích, kteří budou předvedeni. Nepojedu, stejně jako spousta mých známých, de facto na slepo. Možná je to to, čeho chtěli na svazu CS dosáhnout. Možná ne. V každém případě se jim podařilo zklamat celkem dost chovatelů a nadšenců. Přesto doufám, že jich dost dorazí a budou nás informovat o průběhu.

Poznámka: Zajímavé je vybírání hřebců do plemenitby ze stále stejných matek - viz. Cassindi a Wolita pana Müllera (matky Cruxe, Pandrholy, Sagitty a výše zmíněného Salazara). Přeci jen v našem malém českém rybníčku to zužuje možnosti a výběr majitelů klisen. Jsou Cassindi a Wolita skutečně tak kvalitní chovné klisny, že se z nich stanou vícenásobné matky plemeníků nebo je to prostě náhoda o majiteli a chovateli? Příští rok nás bude jistě čekat snaha o zapsání hřebců Sarka Farka (o: Sarkozy, m: Wolita po Rhodium, tedy pravý bratr Salazara a bratr Sagitty) a  Lansky (o: Levistan, m: Cassindi po Cassini II). Uvidíme, zda obě klisny promění hned trio svých synů v plemeníky. Ano, samozřejmě jsou kvalitní matky, které dávají mimořádně kvalitní koně nebo několik plemenných hřebců, to nezpochybňuji. Jen mi již několik lidí psalo zvědavě, zda to také nemůže být právě něčím jiným. Jaký na to máte názor vy? Shledáváte zmíněné hřebce a jejich matky natolik kvalitní, že nemáte pochyb? Nebo patříte k těm, kteří za tím vidí plusové body z jiné strany ("malá domů")?

Komentáře

  1. http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=242305 vím ještě o tomto,snad by měl být v kolekci Pavla Hladíka
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  2. Přímý přenos z körungu bude probíhat na www.jezdectvi.cz.

    anms.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to bude, ale až listopadový termín. Tento říjnový předvýběr pomalu probíhá jako tajná akce, vzhledem k nedostatečným informacím ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky