Předvýběr hřebců do plemenitby 18.10.2013 Nesměň

Jak jistě všichni víte, probíhají letos předvýběry hřebců do plemenitby v rámci PK CS poněkud jinak. Nově tu máme jednodenní předvýběry: jeden již uskutečněný ve Stáji Mustang a další nás čeká tento pátek. 22. listadu 2013 se koná Výběr hřebců do plemenitby, kam postoupí hřebci právě z předvýběrů. Bohužel jsem ještě nedostala odpověď od paní Zavadilové ohledně účastníků pátečního předvýběru, ale pojďme si schválně zkusit tipnout, jaký původ by se mohl objevit. ;-)

Vlastně o jednom hřebci víme, je to bratr plemenného hřebce Diamante (Treliver Decanter - Sovereign Prince), jehož otcem je Phin Phin (Chin Chin - Abdullah).
A teď pojďme spekulovat. Předpokládáme nejspíš všichni, že předvýběr hřebců do PK CS se neobejde bez hžebců pana Müllera. Objevit by se tak mohli Salazar (Sarkozy - Rhodium) a ??? (Calido I - Eyken des Fontenis). Pokud se dále podíváme na hřebečky narozené v roce 2011 v rámci PK CS, pak by jistě zajímavý byl i Challenger (Contendro I - Gragenit) z chovu Ing. Ctirada Flisníka. Carino (Cornet Obolensky - Capione) Jany Svobodové se již předvedl ve Stáji Mustang a postoupil tak na výběr v listopadu, ale Jana Svobodová je chovatelkou i hřebce Dario (Diarado - Acorado I). Václav Němec je pak chovatelem hřebce Sir Silvio - L (Sir Shutterfly - Silvio II). Další hřebečci z roku 2011 jsou potomky v ČR působících hřebců (Carpalo, Quirado, Aristo Z atd.), snad se čeští chovatelé také přijdou pochlubit :-)

Uvidíme, jací hřebci se nakonec na předvýběru v Nesměni předvedou. Bohužel stále neznáme seznam účastníků, takže můžeme jen spekulovat (pouze s ohledem na původ, exteriér výše zmíněných hřebců neznám). Ocenila bych i drezurní hřebce a také kvalitní polokrevné či plnokrevné. No a o těch trakénských nemluvě, ale ti budou mít svůj výběr až v listopadovém termínu.

A co Vy?


Komentáře

Oblíbené příspěvky