Clin d´Or - nový plemenný hřebec v ZH Písek

Veronika Sixtová infomovala v diskuzi na Equichannelu o novém velmi zajímavém hřebci, který bude letos působit v ZH Písek (Veroniko, děkujeme moc!). Jedná se o oldenburského hřebce Clin d´Or (Clinton I - Landor S - Contender). Tento černý hřebec narozený v roce 2010 bude chovatelům k dispozici za připouštěcí poplatek 4000,- Kč a pro klisny členů SCHČT je připravena sleva 50 %.


Hřebec sám vypadá velmi zajímavě. Uchovněn byl v loňském roce na oldenburském körungu (míry 167-177-195-21,5). Fotografie zde a video na lonži zde (pouze část, pro přihlášené je video k dispozici celé, klikněte na Starterliste anzeigen a poté na hřebce s Kat.-Nr.  7) a volnost zde (opět platí stejné info jako u předešlého videa, je vidět jen část na ruce).
A jak je to s hřebcovým původem? Myslím, že hřebce Clinton I, Landor S ani Contender nemusím představovat. Zajímavá je však Clinova matka a její původ. Jeho bratr Quo Vadis, černý valach po Quidam's Rubin je úspěšným parkurovým koněm (1,60 m). Ze stejné rodiny pochází i plemenný hřebec Dante Weltino (Danone I - Welt Hit II), jehož bába Riconess je sestrou Clinovy báby. Riconess dala rovněž GP drezurní klisnu Riwera (po Welt Hit II), parkurového koně Lumos (po Lordanos), její dcera Ricola dala parkurového koně Lordy 7 (po Ludwig von Bayern). Uchovněný hřebec World Dancer (Wolkentanz II - Waikato) je pro změnu vnukem sestry Clinovy prabáby. 

Aktualizace 28.2.2013: Informace o hřebci přímo na webových stránkách SCHČT zde

Tak co vy na něj? :-) 

Clin d'Or

Quo Vadis

Také to vidíte na sobotní výlet směr ZH Písek? :-)

Komentáře

  1. Oficiální zpráva ze SCHČT:Dne 25.2.2012 dorazil do České republiky hřebec Clin d´Or ČT, který bude působit v Zemském hřebčinci v Písku, jako první svazový hřebec Svazu chovatelů českého teplokrevníka (SCHČT). Clin d´Or ČT je tříletý oldenburský hřebec po fenomenálním otci Clinton I, z matky Ricena po Landor S. Tento mladý hřebec bude připouštět v rámci plemenné knihy český teplokrevník a chovatelům bude k dispozici formou inseminace čerstvým spermatem. Cena připouštěcího poplatku je 4.000 Kč a členové SCHČT mohou uplatnit ještě slevu 50 %. Členství potvrdí stávající členové zaplacením členského příspěvku a noví členové musí zaslat vyplněnou přihlášku nejpozději do 31.3.2013, dle podmínek : http://www.schct.cz/clenstvi.php3

    OdpovědětVymazat
  2. jenom nevím na základě čeho jej SCHČT uchovnilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na základě oldenburského körungu

      Vymazat
  3. Hřebci se neuchovnují!!!!,ale zařazují do plemenitby,nebo zapisují do PKH(plemenná kniha hřebců).To jen pro pořádek.SCHČT jej zařadilo do plemenitby na základě rozhodnutí RPK(rada plemenné knihy).Je to pro dobro chovu i chovatelů.Chtělo by to číst více odborné literatury a né jen internetové drby!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co tím chtěl básník říci? terminus technicus?

      Vymazat
    2. Jen nesnáším,když rádoby odborníci píši kde se dá a neví pomalu co :)))).Ale vídám ještě lepší věci např.: uplemenit nebo klisna se honí atd

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky