Cornet Obolensky odchází do důchodu


Rio de Janeiro vidělo poslední parkur dvojice Marco Kutscher a Cornet Obolensky (Clinton I – Heartbreaker – Randel Z). Třináctiletý belgický hřebec si bude v budoucnu užívat již jen zaslouženého důchodu a věnovat se kariéře plemeníka.
Během své sportovní kariéry dosáhl mnoha úspěchů: vítězství na ME v soutěži týmů, vítězství v závodě SP v Curychu, umístění ve VC např. v Rotterdamu, Římě nebo Barceloně. Cornet Obolensky nepatří mezi výkonnostně stálé sportovní koně. Velký výpadek se mu povedl na Olympijských hrách v Hongkongu, stejně tak i v Cáchách, kde měl letos před OH potvrdit svou formu. Selhání v podobě příliš mnoha chyb mu tak zajistilo vyškrtnutí z nominace na OH v Londýně.
Cornet Obolensky je ovšem velmi kvalitním plemeníkem. Svému potomstvu předává enormní skokové schopnosti, jsou mezi nimi vítězové BCH (Bundeschampionat) a mistrovství světa, 74 jeho potomků již dosáhlo vítězství nebo umístění v parkurech stupně T. Dle informací Deckstation Ligges jeho potomstvo vydělalo více než 470 000,- eur. 

Zdroj: St. Georg

Pro případné zájemce o připouštění tímto hřebcem: Letos stály zmražené ID Corneta Ob. 1000,- eur, přičemž kompletně všechny byly vyprodány. Vzhledem k velké poptávce po tomto hřebci se dá předpokládat, že příští rok budou v nabídce i čerstvé insem. dávky. 


Komentáře

Oblíbené příspěvky