NEJLEPŠÍ PLEMENÍCI SVĚTA PRO VŠESTRANNOST I V ČR

V žebříčku nejlepších plemeníků světa pro všestrannost se umístilo také několik plemeníků působících v ČR!

Na 36. místě se umístil Selle Français hřebec Oscar des Fontaines (Lando x Mr. Blue). Jeho nejúspěšnějším potomkem je klisna Amande de B’Neville (om: Elan de la Cour), která je šestým nejlepším koněm startujícím ve všestrannosti na světě (může se pyšnit např. zlatem z OH v Tokiu). Dále jsou to Casanova du Frety (om: Jaguar Mail) a Allure de B’Neville (om: Clair de B'Neville).


Na 50. místě mezi nejlepšími plemeníky se umístil 2460 Gentleman IV (Laudanum xx x Fair Play III). Mezi nejlepšími všestrannými koňmi světa jsou jeho dva jeho synové: na 46. místě umístěný Triton Fontaine (om: Nightko) a na 150. příčce Voltaire de Tre‘ (om: Socrate de Chivre).

Sdílená 53. příčka patří hannoverskému plemeníkovi 1977 Stalypso (Stakkato x Calypso II), který působil v ZH Tlumačov. Jeho nejlepším potomkem je na 145. místě umístěný Sir Scotty (om: Cambertin), dále jsou to například Stakkino (om: Lanciano), Sheela (om: Zeus) nebo Geke Equigrip’s Simple Smile (om: Calypso II).



A na 68. místě se umístil holštýnský hřebec 2004 Russel II (Corofino I x Lincoln). Toho v žebříčku nejlepších koní světa startujících ve všestrannosti reprezentuje na 26. místě umístěný Russal Z (om: Darco).



To vůbec není špatné, co říkáte 😉

Russela II jsem si představovali na Equichannel.cz: https://www.equichannel.cz/teplokrevni-hrebci-v-ceskem-chovu-russel-ii stejně jako Stalypsa: https://www.equichannel.cz/novi-plemenici-v-zh-tlumacov-pro-rok-2019

Foto: Votavová Šárka (Jako vždy děkuji za poskytnutí fotografií)

Komentáře

Oblíbené příspěvky