80denní test hřebců v rámci PK CS - když být nejlepší není dost

Ve čtvrtek 10. září proběhly v Mněticích výkonnostní zkoušky hřebců po 80denním testu v rámci PK CS. Komisi se představili celkem 4 hřebci, kteří absolvovali skok ve volnosti v hale, drezurní úlohu a parkur.
Carino (foto: Votavová Šárka

Nejlépe hodnoceným hřebcem byl Carino (Cornet Obolensky – Campione) se 7,9 b. Na druhém místě skončil holštýnský ryzák Dařbuján (Diamant de Semilly – Cassini II), kterému komise udělila celkovou známku 7,8 a shodně 7,4 body byli hodnoceni slovenský teplokrevník Lansky (Levistan – Cassini II) a holštýnský šiml Caprini (Cassin - Caproni). Dařbuján i Lansky pochází z chovu Ing. Z. Müllera, CSc. a mají společnou matku, O-Cassindi OH – jsou tak polobratry plemenných hřebců Crux (po Carthago) a Pandrhola (po Padinus).
Tři z předvedených hřebců se v minulosti neúspěšně zúčastnili Výběru hřebců do plemenitby PK CS, Dařbuján a Lansky v roce 2014, Carino v roce 2013. Carino je zároveň polobratrem plemenného hřebce Cromwell (po Coriall Z), který rovněž působil v Mněticích.
Pro působení v chovu nakonec komise vybrala hřebce Dařbuján a Caprini.  
Dařbuján (foto: Votavová Šárka)
 
Lansky (foto: Votavová Šárka)

 
Caprini (foto: Votavová Šárka)

Komentáře

  1. Kdyby dostal 8 už by jim to neprošlo podle mě měl dostat 8.1 bodu podhodnocen tahle otcova línie není zastoupena pro svojí dobrou dědivost sportovní výkonosti :)

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem k výsledkům připraven komentář, ale nakonec jsem si řekla, že si jistě každý udělá svůj obrázek/názor ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky