Zajímavé chovné klisny na prodej

Po delší době jsem se podívala do inzerce a zaujala mne tam 14letá hannoverská klisna, tak se tu s vámi o ni podělím - co kdybyste o ni měl někdo zájem :)

Landor S – Calypso II – Furioso II. Už jen ten původ je vynikající a navíc má klisna vlastní výkonnost ST parkur. Cena je také více než lákavá!
Ale pojďme se rychle podívat blíže na její původ – hřebce Landor S, Calypso II a Furioso II logicky vynechávám, ty všichni známe ;)

Její matka Cleopatra (hnědka po Calypso II) dala také úspěšné skokany Landahl (po Landadel, ST parkur) a Grand Crusoe (po Grand Cru, ST parkur). Její dcery uspěly v chovu: Abahatschi (po Acorado I) je matkou na hannoverském körungu úspěšného nyní již valacha Winterfell (po Clinton I). Další Cleopatřina dcera Centaura (po plnokrevném Cuvee Charlie xx) je matkou v mezinárodním parkurovém sportu úspěšného valacha El Bond (po El Bundy I) sedlaného Hans-Thorbenem Rüderem, dále jeho pravého bratra Gryffindor úspěšného do CIC3* a L skokana Chassello (po Chasseur).
Bába Famous (ryzka po Furioso II), je matkou valacha Adonis (po Akzent II, S drezura), klisny Adrette (po Akut, L drezura) a valacha Crocket (po Akzent II, ST parkur). Její dcera Gardenia (po Glückspilz) je matkou dvou T drezurních hřebců po Wie Weltmeyer. Další dcera Wilby (po Wie Weltmeyer) dala v drezuře úspěšné sourozence Hofdame a Humperdinck(po Hofrat) a skokana Sensation Shaga Khan (po Sinatra Song).
Prabába Griseldis dala kromě klisny Famous také klisnu Jade (po Joachim) – matku plemenného hřebce Polygraf (po Polydor) a bábu plemenného hřebce Liberal JMEN (po Lancer III) a další její potomci dosáhli výkonnosti S parkur. I v dalších generacích se vyskytují koně s výkonností S drezura a parkur. 

Ze stejné rodiny pochází také plemenní hřebci jako je Firth of Lorne (po For Pleasure), Qualito (po Quaid), Accelerator (po Argentinus), Check In (po Cordalme Z), Kashmir van Schuttershof (po Nabab de reve), Refürstinels a mnoho dalších + úspěšní sportovní koně

Tak co říkáte, nezní to lákavě? ;) 

PS: Zrovna nedávno jsem kamarádce doporučovala v klisnu po Cornet Obolensky za 3500 euro - během 3 dní byla pryč. Někdy se vyplatí neváhat a nabídka původově zajímavých klisen vhodných do chovu je dnes větší než kdy dříve. A stále platí, že se vyplatí nakupovat hříbata např. na aukcích, protože soukromník po vás bude chtít min. 5 tis. euro (v 90 % případů) a pokud se mrknete na výsledky aukcí z posledního cca 1,5 roku, dají se nakoupit nejen hříbata, ale i jezdečtí koně za vynikající ceny, které jinak většinou nemáte šanci vyjednat ;)

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky