QUICK LAURO Z mezi nejlepšími skokovými plemeníky Německa



Nestává se často, aby se hřebec působící v České republice umístil na špičce žebříčku plemeníků v zahraničí. Přesto to dokázal Quick Lauro Z (po Quick Star), dlouhodobě působící ve službách Zemského hřebčince Písek. Podle nejnovějších odhadů plemenných hodnot patří k nejlepšímu 1 % skokových plemeníků v Německu – získal 154 b. (70 %). 
Quick Lauro Z (foto: Šárka Votavová)
Objevil se tak v „exkluzivním klubu“ plemeníků jako jsou Cassini I (152 b., 98 %), Carthago (157 b. , 97 %), Contendro I (157 b., 98 %), Cornet Obolensky (166 b., 97 %), Darco (154 b., 89 %), Satisfaction I (152 b., 87 %), Stakkato (166 b., 98 %) nebo Stakkato Gold (172 b., 87 b.) působící v hřebčíně Sprehe. Za zmínku stojí další nováček, kterému se podařilo umístit mezi nejlepšími, a tím je hannoverský hřebec Lamberk (po Lordanos). Ten v minulosti působil ve Stáji Mustang.

A co vy? Máte potomka po Quick Laurovi Z nebo po Lamberkovi? Nebo o Quick Laurovi uvažujete na sezónu 2015? Pochlubte se jeho potomky :)
Quick Lauro Z (foto: Šárka Votavová)

Komentáře

  1. Je malý a škaredý když je tak dobrý divím se že je ještě čr vás to nezaráží?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se mi nelíbí ale potomci co sem viděl byli exterierově naštěstí spíš po matkách

      Vymazat
  2. Malý je, ale škaredý není. Odchovali jsme po něm klisnu Romance ( Ramona - Quick Lauro Z ) - jako tříletá nejlepší ve skoku ve volnosti na zkouškách klisen, jako čtyřletá vítězka skoku čtyřletých ve volnosti v Písku, střední koník, exteriérově souměrná, líbivá - ani jako matka , ani jako on , něco od každého ; pohybově výborná. Další mlaďoši dorůstají, tak uvidíme. P.S. Tino, foto určitě máte, můžete sem klidně přidat.

    OdpovědětVymazat
  3. Není to tak dlouho, co se v chovu KK polemizovalo o hřebci Heřmánek /o: Quick Lauro Z, m: po 102 DIV 56/ a jeho zařazení do plemenitby, .Je myslím škoda, že se v řadách posuzovatelů nenašel zastánce pro tak kvalitní světovou linii, jakou Quck Star bezesporu je .

    OdpovědětVymazat
  4. Ale ten neměl plný puvod,muj názor je že nezáleží na hřebci potažmo otci ale na rodině dané klisny a puvod ktomu též jistě patří čsp.Filip měl takzvaně nastřelen puvod byl dovezen ze slovenska a podívejte Tlumačov čsp pony v nabítce a Filip jako mateřský otec a vubec se nad tím nikdo nezaobírá jiná doba jiné pravidla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, prosím přispěvatele ze 4.února 2015 16:27 ,koho myslí konkrétně, že neměl plný původ. děkuji

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky