Hannoverský körung začíná dnes! A opět online

A je to tu, hannoverský körung. Nevím jak vy, ale já mám tohle roční období velmi ráda ;-)
Naštěstí pro nás, je i hannoverský körung přenášen online a to díky ClipMyHorse.

Kompletní kolekci hřebců naleznete zde. Kdo je váš favorit? Určitě koukněte na hřebce s č. 51 po Mighty Magic - Sir Shostakovich xx - Star Regent xx. Hodně krevnatý hřebec z vynikající rodiny - podobný původ by zde snad zaujal i ty, kteří se plnokrevných hřebců v chovu bojí ;-) Horkých favoritů na prémie je hodně, patří mezi ně i hřebci po Totilas, De Niro atd. Nechme se překvapit, ale máte také své tajné tipy? ;-)
Program:
Čtvrtek 23.10.2014
  • 9:30 - předvedení hřebců na ruce
Pátek 24.10.2014
  • 8:00 - předvedení ve volnosti, skok ve volnosti + výsledky (gekört/nicht gekört)
  • 20:00 - vyhlášení prémiovaných hřebců
Sobota 25.10.2014
  • 8:00 - lonžování hřebců
  • 14:00 - vyhlášení hannoverského hřebce roku a ocenění prémiovaných hřebců

Komentáře

  1. Hannoverský koerung byl jako obvykle užasný. Myslím, že každý chovatel by se měl takového koerungu někdy zúčastnit, a je jedno, o jaký svaz jde. Jedná se opravdu o profíky, super organizace, vždyt předvést za jeden den skoro sto hřebců, to už je věc. Jinak letošní ročník byl o něco slabší než ročník předešlý, ale našly se i opravdové perly jako např. kat č. 30 (Don Juan de Hus - Londonderry-Walt Disney I.), který předvedl nádherný pohyb, a ve skoku mu hala tleskala, a natřel by to i mnohým skokanům. Jeho predikát byl: hřebec v typu, vynikajícího exteriéru, aktivního pohybu ze zádě, elasticita nad skokem :-), a všichni vychvalovali jeho výborný charakter, vždy připraven k práci. Škoda, že jsem neměla těch 620.tisíc Euro, abych ho koupila :-(
    Jeden skokan odešel i do Čech (kdopak ho asi koupil, haha). Myslím, že se máme na Mustangu zase naco těšit. Hřebec měl pěkné chody, nad skokem pozorný s aktivní zádí, prostorný cval, nekoukal na nic. taky bych ho brala, i když můj favorit tak úplně nebyl. Každopádně jsem si ty tři dny úplně pošmákla a teď se jen bojím, že si v Herouticích zkazím náladu. Bude prý hodně hřebců, ale jako obvykle nikde nic a nějaký seznam se objeví zase až dva dny před. V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář! Jsem moc ráda, že se ozval někdo, kdo zahraniční körung zažil, protože to opravdu stojí za to a ne nadarmo jsou to vrcholné akce roku :-)
      Na zmíněného hřebce s č. 30 jsem skutečně velmi zvědavá a budu mu držet palce, aby se mu dařilo jak na poli chovatelském, tak sportovním. Stejně tak bude zajímavé sledovat Totilasova syna (ač nepatřím mezi fanynky jeho otce coby "zázračného hřebce").
      Jsem také velmi ráda, že se líbil hřebec zakoupený Stájí Mustang, neboť zatím od všech slýchám, že to není jejich typ a nic extra.
      Chápu, že není vše zlato, co se třpytí (vždyť já jsem tu ta věčně sarkastická, že?), ale neustále se zde volá po kvalitních mladých hřebcích a když už někdo koupí za nemalou částku (jen si těch 37 000 eur přepočtěme) hřebce, který byl tzv. gekört, tak se hned hledají mouchy :D
      Je ironií, že u nás jsou hitem neprověření mladí hřebci, ale jak má něco "cejch" ze zahraničí v podobě právě úspěchu na körungu, VZH případně výkonnosti ve sportu jeho samotného nebo potomstva, pak se tu okamžitě dávají ruce pryč, protože "na tom něco musí být" ;-) A je jedno jestli se takoví hřebec honosí i titulem "hannoveský hřebec roku" viz Drosselklang II.
      Přiznávám ale, že 59 nepatřil mezi mé favority, ale rozhodně z něj chovatelé mohou mít radost.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky