Donnerhallova linie v českém chovu

Koncem dubna se na Equichannelu objevil článek o legendárním hřebci Donnerhall (zde). Jedná se o úvodní článek z minisérie, jejímž cílem je představit Vám plemenné hřebce působící v ČR nesoucí Donnerhallovu krev: Dantes (Davignon - Cardinal xx), Diamante (Treliver Decanter - Sovereign Prince) a Don Aparte (Don Pikado - Cartier)

Vzhledem k tomu, že bych se u jednotlivých hřebců opakovala, přišlo mi vhodné představit Donnerhalla jako prvního. Zde na svém blogu mohu prohlásit, že proti hřebců Dantes a Don Aparte nic nemám, avšak udělení licence plemeníka hřebci Diamante dodnes nechápu. Je pravdou, že kdybych bývala tento text zveřejňovala během loňského roku, byl by k hřebci Diamante mnohem více kritičtější, ale zjistila jsem, že nemá cenu se rozčilovat nad věcmi, které dalším desítkám chovatelů zdá se nevadí. Proto na ně upozorním, ale již ne tak ohnivě :-)

V případě, že si podobný text najde své čtenáře, mám připravenou podobnou sérii o hřebcích z linie Sandro Hit (přesněji linie Sacramento Song xx) a hřebcích z linie Cassini I (přesněji linie Cottage Son xx).

PS: Děkuji Šárce Dolanské za pomoc s korekcí textu a vůbec za podporu. :-)


Komentáře

  1. Marti, děkuji :-) Jsem ráda, že můžu být u toho.
    A pro nedočkavce - těšte se na další pokračování příští týden!
    ŠD

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky