Předvýběr hřebců do plemenitby - SCHČT

V termínu 2. - 3. listopadu 2012 pořádá Svaz chovatelů českého teplokrevníka Předvýběr hřebců do plemenitby a na webu SCHČT se konečně objevil seznam přihlášených hřebců a jejich původy (odkaz).
Možná si všimnete, že mezi dokumenty s přihlášenými hřebci a s původy hřebců jsou mírné rozdíly, chybí tam např. Deep po Drosselklang II nebo Flower Dream po Florencio, znamená to, že se předvýběru neúčastní nebo jen nemají doplněn plný původ?
V každém případě jsou přihlášeni hřebci s velmi zajímavými původy, samozřejmě nyní záleží na jejich exteriéru, schopnostech atd. 

Ale původově mi přijdou zajímaví následující hřebci:
  • Flower Dream po Florencio
  • Fres Belles (Quality Time - Burgraaf - Concorde)
  • Farness (Warrant - Larino - Fedor)
  • Cannavaro (Cannavaros - Con Air - Caretino) - skvělé prochování na C linii
  • Cascalo (Casall - Calato - Martel xx) - krev hřebce Casall la Silla tu chybí již dlouho. Mnoho chovatelů letos uvažovalo o jeho synech na připouštění, které museli hledat v zahraničí, takže jeden působící v ČR by jim jistě udělal radost. Stejně tak Con Air a Martel xx jsou velmi zajímavé krevní spojení.
  • Contrast HG (Cornet's Stern - Caletto III - Löwenmut) - tady je zajímavá krev Corneta Obolensky, ale upřímně mě u tohoto hřebce příliš nenadchl Caletto III, nejslabší z úspěšné sourozenecké sestavy
  • Canyero (Canoso - Casall - Carthago Z)
  • Quintero's Cassiny (Quintero - Cassini I - Capitol I) 

No, zajímavých původů je tam více než dost, teď jen doufat, že hřebci budou splňovat kvality i exteriérově a schopnostmi. Taktéž by mě potěšilo, kdyby SCHČT konečně uchovnil i drezurního hřebce a jsem velmi zvědavá, jak se umístí hřebci ze Sprehe (vzhledem k navázané spolupráci a loňskému úspěchu hřebců ze Sprehe).

A jak jste na tom vy? Kdo vás zaujal a kdo ne? Bohužel můžeme pouze "papírově" odhadovat, ale i to má určité kouzlo ;-)
Mimochodem, všimli jste si, jací jsou to letos "drobečci"?

Komentáře

Oblíbené příspěvky