Nový zápis ze zasedání Rady PK ČT

Na webu SCHČT se objevil nový zápis ze zasedání Rady PK ČT (odkaz zde).
Zasedání 31.8.2012 nebylo příliš dlouhé, ze tří zapsaných bodů nás ale mohou dva zajímat.
Bod č. 1, citace: "Hřebec CESARO – nutno doložit doklad o výkonnosti hřebce s podpisem autority, která vede plemennou knihu, a připouštěcí lístek jeho potomka"
Vždy je výhodou vědět, jací hřebci jsou do PK českého teplokrevníka zapsáni, nejsou to totiž jen ti v seznamu hřebců uvedení. Jsou tam totiž zapsáni i hřebci zahraniční, kteří u nás nestojí, ale jejich potomci jsou v PK ČT zapsaní. Jejich seznam bohužel nikde není, proto je v případě zájmu o připouštění zahraničním hřebcem a zapsání hříběte do PK ČT nutné se obrátit na svaz a optat se. 
Ale teď k hřebci Cesaro, pokud neexistují 2 stejného jména, což je bohužel zcela časté, jedná se o hřebce po Celano - Aurel - Godehard. Více informací o něm, původ a připouštěcí poplatek naleznete zde

Bod č. 3, citace: "Zařazení plemenného hřebce QUAID do AP – nutno doložit doklad o výkonnosti hřebce s podpisem autority, která vede plemennou knihu."
Taktéž zajímavá informace. Do AP je nutné zapsat více hřebců, odpovídající kvality. Seznam hřebců je již dlouhodobě bez nováčků. Informace o hřebci Quaid naleznete na webu Stáje Mustang.
A na Mustangu jsou evidentně velmi rychlí, protože již zveřejnili zprávu o tom, že Quaid splňuje podmínky pro AP.

Zdroj: SCHČT
 



Komentáře

Oblíbené příspěvky