Naklonován už i Jazz

Na webových stránkách výborného zdroje informací z drezurního světa Eurodressage se objevila zpráva o úspěšném naklonování KWPN hřebce Jazz (Coctail - Ulster - Amor). Dle zveřejněných informací si majitelé hřebce, stáj Broere, objednala v roce 2011 naklonování u francouzské laboratoře Cryozootec. A výsledek? Před dvěma měsíci se v USA narodili dva zdraví hřebečci, oba se v budoucnu budou stěhovat do stáje Broere Stud.
Majitel klonování zdůvodnil snahou o udržení cenných genů hřebce Jazz, který exceluje jak v roli drezurního koně, tak i v roli plemeníka. U obou hřebečků bude snaha využít je v budoucnu v chovu. 

A jako na zavolanou se 18. června vyjádřila FEI k otázce klonů velmi vstřícně, neboť jim bude dovoleno sportovat. Nově tedy bude FEI zastávat toto stanovisko: "FEI nebude zakazovat účast klonů nebo jejich potomků v soutěžích. FEI bude i nadále monitorovat další výzkum, zejména s ohledem na welfare koní."

Co vy na to? Klonovat či neklonovat? Nebo spíš položit otázku jinak: klonovat žijícího koně či neklonovat? Nebo ještě jinak: klonovat hřebce či klisny nebo spíše klonovat výjimečné valachy? Povolit klonům účast v soutěžích?

Pokud mám odpovědět za sebe, pak jsem proti klonování. To už je opravdu proti přírodě a zavání mi to sériovou výrobou podobně úspěšných koní. Pokud by tedy někoho zajímal můj názor na klonování (což nezajímá), pak je to jednoznačné a hlasité "NE"!



Zdroj: Eurodressage

Komentáře

  1. Je to desive ... opravdu desive ...

    zacina se s tim u zvirat, pak zacneme klonovat lidi a vybirat jen ty nejkvalitnejsi jedince.

    myslim, ze to je neco, co je absolutne proti prirode ...

    tohle fakt NE.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky