DNA testy odhalily další "kukačku"

Povinné DNA testy nově licencovaných hřebců dánského teplokrevníka odhalily další chybný původ. Nejprve se tak stalo u hřebce Sezuan a nyní také u hřebce Believe Me Not, jehož otcem měl být Belissimo M.
Všech 12 nově licencovaných hřebců, kteří ihned po licentaci v březnu tohoto roku absolvovali 10denní test, podstoupilo DNA testy pro potvrzení otcovství (paternitu). Zcela běžné testy ovšem přinesly šokující výsledky u dvou výše zmíněných hřebců, Sezuana a Believe Me Not. Sezuanovým skutečným otcem je Blue Hors Zack, u Believe Me Not laboratoř po skutečném otci intenzivně pátrá a výsledky by měly být známy do dvou týdnů. Zda se bude měnit statut hřebce coby uchovněného plemeníka, záleží na tom, zda je jeho otcem hřebec licencovaný pro dánský chov. Chovatelem Believe Me Not, jehož matkou je Miss Evergreen xx (Prince Mab xx - Miami Springs xx), je Stald Evergreen. Současný majitel, Steffen Kristensen, jej v roce 2009 koupil na dánské elitní aukci hříbat. Kristensen se k situaci nechce vyjadřovat, dokud nebude odhalen pravý otec jeho hřebce.

Zdroj: Eurodressage.com

Komentáře

  1. Zdá se, že i v lidmi kontrolovaném rozmnožovacím procesu zvířat si "láska" najde svoji cestu.. Pak nemá být procento nemanželských dětí tak vysoké! Domnělí otcové si to naštěstí mohou anonymně zkontrolovat třeba díky P-testu na www.p-test.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky